Over papa worden

Papa worden. Het overkwam mij de eerste keer in 2003 (Gijs) en een paar jaar later in 2005 (Noor) nog eens.

Wat wist ik eigenlijk over vader worden? Tja, niet veel eigenlijk, moest ik voor mezelf bekennen. Maar ik was gemotiveerd om het goed te doen, geen half werk! Gesterkt door deze overtuiging, ging ik vastberaden het internet op en begon te zoeken naar ‘tips & tricks’ die mij tot voorbeeld papa zouden opleiden.

Ik vond heel wat websites voor zwangere vrouwen en nieuwe mama’s, maar voor aanstaande papa’s was de info heel beperkt en erg versnipperd. Ik begon de weinige info die ik vond te printen en te verzamelen in een mapje, waar ik een sticker ‘papa worden’ kleefde. Het mapje deed heel regelmatig dienst in de maanden voor en de maanden na de geboorte van mijn twee kids. Maar daarna verdween het in een doos bij de foto’s van de echo’s en de overschot van de geboortekaartjes.

Toen ik enkele maanden geleden wat spullen van zolder ging halen, kwam ik toevallig het mapje tegen. Ik ging op een doos zitten en begon te bladeren. Sweet memories… Maar ook jammer dat deze infobundel het enkel tot stofvanger zou schoppen de volgende jaren. Ik nam toen het besluit een website te bouwen en deze info te delen met anderen die ook vader worden. Ik zocht en vond specialisten die mij inhoudelijk hebben geholpen om de site te maken tot wat hij is.

Aanstaande en kersverse papa’s worden geconfronteerd met een heleboel vragen en uitdagingen. Nieuwe papa’s krijgen te maken met huilende baby’s en vermoeide mama’s, met zwangerschapsoefeningen en echo’s, met ontsluiting en weeën, met ’s nachts pap geven en luiers verversen. Maar ook met lachende baby’s, stralende mama’s en misschien wel de meest intense periode uit het leven.

Ram


Papa worden werkt samen met

1 Comment

 1. Yannick Verberckmoes

  Goeiedag,

  Mijn naam is Yannick Verberckmoes. Ik ben een journalist voor de krant De Morgen.
  Voor een artikel ben ik op zoek naar een man die als vader heeft geworsteld met een post-natale depressie. Zou u me soms in contact kunnen brengen met iemand?

  Vriendelijke groeten,

  Yannick Verberckmoes

  0032 472 966 799

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT