Vrouwen lekken geel, rood, bruin en wit

Vrouwen lekken geel, rood, bruin en wit zwangerschap
Een zwangerschap is een kleurenpracht – maar het stinkt wel een beetje. Vrouwen kunnen erover klagen en zich ervoor schamen: de onderbroek of slip, tijdens de zwangerschap. Het kan namelijk zomaar dat je in de wasmand een slip met rood, geel, bruin en wit erin aantreft. Onsmakelijk? Nee hoor.

Zie het eens anders, zie het artistiek: het slipje is het pallet, de vrouw maakt de kleuren en het toeval bepaalt de compositie. Vertel haar dat er een Picasso in haar schuilt, in plaats van een smeerpoets.

Vrouwen lekken geel, rood, bruin en wit zwangerschapVrouwen met een baby in hun buik laten zich van hun meest kleurrijke kant zien. Zo plassen ze veel gele plasjes. Veel meer dan normaal, omdat de baby de blaas in de weg zit. En de plasjes stinken meer. Ze belanden naarmate de zwangerschap vordert ook veelvuldig in de onderbroek. De sluitspier van de blaas verslapt omdat deze door de baby uit positie is geduwd. Spitter–spatter–spetter.

Onrustige kleuren

Zwangere vrouwen produceren ook meer afscheiding dan gebruikelijk. Normaal is die overwegend wit, nu zien we tinten die richting geel gaan. Maar ook groen, geelgroen, rood en bruin worden gesignaleerd. Bruin en rood zijn vervelende kleuren. Natuurlijk, bruin hoort in de onderbroek! En rood in de slip van een vrouw!

Maar tijdens de dracht zorgen deze kleuren voor onrust. In het begin van een zwangerschap kan rood meevallen, het is namelijk ook de kleur van een innestelend eitje. Verder kunnen rood en bruin alles zeggen: niks aan de land, nog even aankijken, alarm… Het voert te ver de mogelijkheden hier allemaal te behandelen.

Smeer van de babyhuid

Richting ontwikkeling van de baby kan de witgele prop met hier en daar een roodbruine sliert, die de baarmoeder afsluit, uit de vrouw in de onderbroek vallen, als een grote klodder verf die op het doek wordt gesmeten. Vaak gaat dan ook nog het vruchtwater lopen, als het goed is een kleurloze vloeistof met witte vlokken, het smeer dat op de babyhuid zit.

Zoals alles wat tijdens een zwangerschap uit de vrouw komt, kan ook deze vloeistof alle kleuren aannemen. Geel bijvoorbeeld. Het kind heeft dan een ander type bloed dan de moeder. Kleurt het rood, dan wijst dat op bloed in het vruchtwater. Bij groen heeft de baby het eerste poepje al in de moeder gedaan. Een slechte zaak – direct naar het ziekenhuis, is dan het advies.

Zwarte plakkerige kaka

Is de bevalling eenmaal daar, dan produceert de vrouw haar artistieke magnum opus: een blauwe baby. Ook kun je vleugjes rood, bruin, geel, groen, zwart, wit en paars op het kind aantreffen. Deze eruptie van tinten lijkt het einde van het kunstwerk. Totdat de baby zelf zijn luier om krijgt. De eerste kaka is nog plakkerig en zwart, maar hierna zul je van de ene in de andere verbazing rollen. De kunstenares die de baby maakte, blijkt een kunstenaarskindje op de wereld te hebben gezet. Groene, gele, bruine hoopjes – er komt voorlopig geen eind aan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT