Seks tijdens de zwangerschap

Seks tijdens de zwangerschap
Wees niet bang voor seks tijdens de zwangerschap. We blijven mannen, ook als onze vrouw in verwachting is. Bij vrouwen verandert er van alles, maar wij mannen merken niets en ook onze behoefte aan seks verandert niet.

Veel mannen zijn bang om iets te beschadigen vooral wanneer de baby groter wordt. Dit is echter onzin, vrij zoveel met elkaar als je wilt. Seks tijdens de zwangerschaps is geen probleem, mits je vrouw er ook zo over denkt natuurlijk.

Seks tijdens de zwangerschapEr zijn echter een aantal uitzonderingen, als de vliezen gebroken zijn, als de placenta voor de baarmoedermond ligt, als je partner bloedverlies heeft of als er kans is op een vroeggeboorte. Bespreek dit met je deskundigen, zij zal je het beste advies geven wanneer het veilig is om te vrijen. Een beetje bloedverlies na de geslachtsgemeenschap kan geen kwaad.

Houd ook rekening met het gevoel van je partner, de eerste 3 maanden heeft zij waarschijnlijk geen behoefte aan seks, er verandert zoveel in haar lichaam dat ze waarschijnlijk met rust gelaten wil worden wat dat betreft, maar ook hierop zijn uitzonderingen.

Daarna heeft menige vrouw juist meer behoefte aan seks, de geslachtsorganen zijn beter doorbloed en dat vraagt om bevrediging. Onderzoek heeft aangewezen dat zwangere vrouwen juist in die periode zichzelf meer bevredigen dan anders, luisteren naar je lichaam is nooit verkeert….

Aan het eind van de zwangerschap echter zijn veel vrouwen in zichzelf gekeerd en bereiden zich, bewust of onbewust, voor op de bevalling. Maar ook dan kan, indien de weeën nog niet op gang zijn gekomen, dit ertoe bijdragen dat de bevalling zijn intrede doet, zeker wanneer je partner al over de datum heen is.

Het zal op dat punt alleen maar een verlossing voor jullie beide zijn maar zorg er wel voor dat je een voor jullie beiden comfortabel standje aannemen, bovenop de buik van je vrouw gaan liggen is geen aanrader, ook niet voor jullie kindje.

1 Comment

  1. Jacky

    Hey,

    Mijn vrouw is nu 6,5 maanden ver in de zwangerschap en heb sinds ze zwanger is nog niet 1 keer sex meer gehad met haar omdat ze niet wil of geen zin heeft kan dit? Iemand tips? Want niets helpt

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT