Hoe weet je dat je partner zwanger is?

is je vrouw zwanger?
Hoe weet je dat je partner zwanger is, als ze het je nog niet verteld heeft? Het spotten van zwangerschaps aanwijzingen is niet het sterkste punt van de man. Hoe vroeger je het weet, hoe beter je je kan voorbereiden. Let op deze negen belangrijkste aanwijzingen die een betrouwbare indicatie zijn. Als ze tenminste onderstaande verschijnselen normaal niet vertoont.

1. Haar borsten zijn gevoeliger

“Au, voorzichtig!” is een belangrijke aanwijzing, die je niet kunt missen. Daarbij is het ook een van de eerste aanwijzingen, ook voor je vrouw. De borsten van je vrouw worden tijdens de zwangerschap voorbereid om borstvoeding te kunnen geven na de geboorte van de baby. Dit proces kan pijn doen en valt te wijten aan hormonen, verhoogde bloedtoevoer en de groei van de melkklieren.

partner zwanger2. Ze is veel vermoeider dan gewoonlijk

Je komt thuis en vindt haar in de zetel, terwijl ze een dutje doet. Denk na voor je klaagt dat niet iedereen de luxe heeft om de hele namiddag te niksen. Zwangere vrouwen kunnen er namelijk niet aan doen dat ze vermoeid zijn. Je moet dan ook rekening houden met de volgende factoren die hierin meespelen: hormonale veranderingen, lichaam werkt dubbel zo hard, emoties, slechte nachtrust, mentale vermoeidheid…

3. Ze moet vaker naar het toilet

Ze moet vaak plassen en staat zelfs ’s nachts op om naar het toilet te gaan – nog iets wat een belletje moet doen rinkelen. Tijdens de zwangerschap maakt het lichaam veel vloeistoffen aan. De nieren en de blaas moeten harder werken dan normaal, dus vervolgens gaat de vrouw veel plassen. Een andere oorzaak is de baarmoeder die tegen de blaas duwt.

4. Haar ontbijt er weer uitgooien is niet van haar gewoonte

De meeste vrouwen hebben maandelijks hoe dan ook wel eens last van buikkrampen. In sommige gevallen kan het zijn deze krampen wijzen op een zwangerschap. De krampen ontstaan dan door de baarmoeder die zich aan het uitrekken is ter voorbereiding, de bevruchte eicel die zich in de baarmoederslijmvlies nestelt of al meteen een groeiende embryo.

5. Ze heeft weinig eetlust

Ook al is het ontbijt, lunch, vieruurtje of avondeten, je vrouw zal vaak geen eetlust hebben. Ze zal vaak misselijk zijn, waardoor ze wel eens zal overgeven. Het gebrek aan eetlust komt door zwangerschapsmisselijkheid door hormonen, brandend maagzuur en de baarmoeder die tegen de maag duwt.

6. Je partner zegt: “Ik wil een bordje smurrie. NU.”

Of ansjovis op een stukje verbrande toast met een kommetje augurken erbij. Dat kun je niet echt normaal noemen. Nog een grote aanwijzing. Het is daarentegen niet abnormaal dat ze vreemde eetgewoontes en eetbuien krijgt. Ook deze zijn opnieuw weer te wijten aan de hormonen.

7. Vorige week huilde ze daar niet om

Hormonen veranderen zoveel aan het lichaam van de vrouw, maar ook aan haar emoties. Tijdens de zwangerschap zal ze regelmatig te maken krijgen met moodswings, waardoor ze het ene moment dolgelukkig zal zijn en het andere moment heel kwaad. Ook voor je vrouw zijn deze stemmingswisselingen onvoorspelbaar, maar jij bent er natuurlijk het slachtoffer van. Hou altijd rekening met de omstandigheden waarin je vrouw zich bevindt. Vang haar op i.p.v. ook kwaad te zijn.

8. Ze klaagt vaak over hoofdpijn

Hoofdpijn komt bij de ene zwangere vrouw sterk voor, bij de andere zelf niet. Als je merkt dat je vrouw hier veel last van heeft en dat het erger is dan anders, dan zou het wel eens kunnen wijzen op een zwangerschap. In het begin van de zwangerschap komt deze meestal voor in de vorm van een spanningshoofdpijn, waarbij de vrouw een bepaalde druk voelt aan weerskanten van het hoofd.

9. Ik weet nog steeds niet of mijn partner zwanger is

Als je nog steeds niet zeker bent of je partner zwanger is, maak je dan niet te druk. De kans bestaat dat ze helemaal niet zwanger is of ze heeft het zelf nog niet door. Geef je vrouw de tijd om het zelf allemaal te ontdekken. Vroeg of laat zal ze jou ook betrekken in dit avontuur!

Lees hier eens over de verandering in het lichaam van je vrouw.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT