7 maanden zwanger

7 maanden zwanger: week 25

7 maanden zwanger week 25In het begin van 7 maanden zwanger is de baby is nu ongeveer 32,5 cm en weegt ongeveer 650 gram. Als jullie baby nu geboren zou worden, heeft het een kans om met heel veel verzorging te overleven. Maar het is natuurlijk veel beter als het kindje nog heel veel weken in de buik van je vrouw blijft.

Als het kindje nu geboren wordt, zal het zeker heel lang in de couveuse moeten verblijven, en zeer veel verzorging nodig hebben. De baby is nog niet echt klaar om buiten de baarmoeder te overleven. De longetjes zijn nog lang niet rijp, en ook is het schedeltje nog erg zacht. jullie baby wordt de komende tijd alleen nog zwaarder, groter en sterker.en ook al wat dikker.

Dit zal je vrouw waarschijnlijk ook wel merken in het toenemen van haar eigen gewicht. Ze komt nu ongeveer een pond per week aan. De botten van de baby beginnen ook harder te worden. Misschien krijg je vrouw na 7 maanden zwanger ook wel last van brandend maagzuur. Ze eet daarom best kleine beetjes over de dag verdeeld. Je vrouw krijgt al een echte flinke buik, die gemiddeld, vanaf haar schaambeen gerekend, 21 cm meet.

Ze gaat nu de laatste drie maanden in. Dit betekent ook in dat ze waarschijnlijk nu gemiddeld om de drie weken bij de verloskundige moet komen. Omdat haar buik in de weg gaat zitten, kan ze wel weer wat meer last krijgen van kwaaltjes. Haar borsten zijn ook al hard aan het werk om straks voeding voor jullie kindje te hebben. Het kan dat er al een beetje melk uit de borsten komt. Colostrum heet dit en is het eerste melk dat jullie baby straks bij borstvoeding binnen krijgt. Het bevat heel veel vitaminen en antistoffen tegen ziektes.

Misschien heeft je vrouw al wat last van harde buiken. Dit zijn een soort oefenweeën, om haar buik klaar te maken voor de bevalling straks. Zolang ze zich niet op vaste tijden blijven herhalen, hoeven jullie je niet ongerust te maken.
Harde buiken kunnen ook ontstaan als ze te veel hooi op haar vork neemt. Waarschuw haar dat ze wat rustiger aan moet doen. Geef haar elke dag voldoende rust en let goed op met tillen, want haar rug en bekken beginnen het steeds zwaarder te krijgen met de toenemende last van haar buik.

7 maanden zwanger: week 26

7 maanden zwanger week 26Jullie baby is na 7 maanden zwanger ongeveer 33 cm en weegt ongeveer 720 gram. De baby is steeds sterker geworden en dat merk je vrouw doordat ze bijvoorbeeld niet goed kan slapen door het schoppen. Ook gaan steeds meer kwaaltjes een rol spelen zoals kramp in haar benen en vaak moeten plassen omdat de baby tegen de blaas drukt.
De longen van de baby beginnen zich beter te ontwikkelen. Maar zijn nog lang niet rijp genoeg om het buiten de baarmoeder op eigen kracht te doen. De baby begint een vetreserve op te bouwen.

Je vrouw zal steeds vaker last gaan krijgen van harde buiken. Dit komt ook omdat haar buik flink uitzet om de steeds groter wordende baby te huisvesten. De grote spier die heel belangrijk is voor de bevalling straks, is zich aan het oefenen. Door het samentrekken wordt haar buik een harde bal.

Dit is niet erg voor de baby. Het kan dat ze last van harde buiken krijgt als bijvoorbeeld de arts haar buik onderzoekt. Sommige kindjes gaan schoppen bij het onderzoek.
Haar buik is gemiddeld nu al zo’n 22 cm gemeten boven het schaambeen. En dit is gemiddeld zo,n zeven cm boven haar navel. Misschien begint haar navel al een beetje uit te puilen. Sommige vrouwen hebben dit heel erg. Als ze het idee heeft dat het aantal bewegingen van het kindje minder wordt, neem dan eens rustig de tijd dit in de gaten te houden. Meestal als ze wat rustiger is, begint het kindje weer actiever te worden.

Kijk eens of de baby op jouw hand reageert als die over de buik aait. Maken jullie je toch ongerust neem dan contact op met de vroedvrouw. Die kan jullie vast geruststellen. In een twijfelgeval kan de vroedvrouw jullie ook doorverwijzen voor een echo. Meestal als jullie je kindje weer hebben gezien of gehoord, is de angst en twijfel weer verdwenen. Vroedvrouwen begrijpen dit, dus schaam je niet om haar te bellen. Jouw kindje kan al heel veel, en is al bijna geheel opgewassen voor de grote sprong van de geboorte. Je kindje kan voelen, schoppen, slikken, horen, gapen, duimen en nog veel meer.

7 maanden zwanger: week 27

7 maanden zwanger week 27De baby is nu ongeveer 34 cm en weegt ongeveer 800 gram. De buik van je vrouw reikt ongeveer tot 23 cm boven haar schaambeen. Het eerste half jaar van de zwangerschap is voorbij, jullie gaan nu naar de laatste drie maanden. Het is nu goed voor de buitenwereld te zien dat je vrouw zwanger is. Misschien hebben jullie al een echt patroon ontdekt in de bewegingen van de baby en wanneer hij/zij slaapt.

Qua gewicht groeit de baby als kool, maar groeien in de lengte gaat nu niet meer zo hard. Rond deze week gaan de membranen, die de oogleden van de baby vormen, open. De ogen van een baby zijn in het begin meestal blauw. Dit komt omdat de oogkleur van de ogen pas een paar maanden naar de geboorte compleet is. Soms worden baby’s met bruine ogen geboren. Je kindje zit in het schemer in de buik, een rode kleur van de de huid met de bloedsomloop, maar toch neemt het al dingen waar. Als je vrouw met haar buik in de zon zit dan ziet jouw kindje ook veel licht. Je kindje krijgt in deze periode ook een trommelvlies in de oortjes.

Let goed op als jullie op stap gaan. Draag in de auto altijd een gordel. Dit kan geen kwaad voor de baby, maar als ze een ongeval krijgt en ze draagt geen gordel, kan je haar buik gevaarlijk stoten. Er zijn ook speciale gordels in de handel, als je een gewone gordel niet prettig vindt, of als deze te klein geworden is voor haar dikke buik. Door haar dikke buik, beweeg ze ook wat onhandiger en kan ze door de lage bloeddruk last van duizeligheid hebben, de kans op vallen is dan ook wat groter. Laat haar rustig lopen, en vermijd om met glad weer naar buiten te gaan.

7 maanden zwanger: week 28

7 maanden zwanger week 28Aan het eind van 7 maanden zwanger is de baby is nu ongeveer 35 cm en weegt ongeveer 900 gram. Dit is een belangrijke mijlpaal in de zwangerschap. Als de baby met 7 maanden zwanger geboren zou worden, heeft het een grote kans in leven te blijven. Nog niet helemaal zelfstandig want de baby kan zichzelf nog niet goed op temperatuur houden en ook de longen kunnen nog niet op volle kracht werken.

De baby is nog helemaal bedekt met huidsmeer, wat hem beschermd tegen het vruchtwater. Het gewicht van het kindje is de afgelopen vier weken verdubbeld. De darmen van je vrouw kunnen moeite hebben het voedsel te verwerken, door de druk van de baarmoeder en de hormonen. Door verschillende voedsel soorten die veel zout bevatten kan je vrouw meer vocht gaan vasthouden. Ook kan hierdoor haar bloeddruk hoger worden.

Vochtophopingvtijdens zwangerschap is heel normaal aan het eind van de zwangerschap. Maar als je met je duim een kuiltje in haar enkel maakt en deze verdwijnt niet, dan is dit redenen om de vroedvrouw hierop te wijzen.

Is haar bloeddruk de afgelopen maanden mooi geweest, dan kan het dat hij nu weer wat hoger gaat worden. De verloskundige houdt dit goed in de gaten. Wordt de bloeddruk te hoog en heb heeft ze eiwit in haar urine, dan zal ze worden doorverwezen naar een gynaecoloog. Het kan dat ze last heeft van een voorloper van het helpp syndroom. Een gevaarlijke complicatie van de zwangerschap als hier geen aandacht aan wordt besteed.

Ook is het van belang dat ze voldoende rust neemt. Vraag haar elke middag een tijdje te rusten. Dit is mede van belang om straks goed uitgerust te zijn, voor het grote moment van de bevalling.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT