Welke soorten flesvoeding bestaan er?

soorten flesvoeding
Wanneer we naar de soorten flesvoeding kijken op de markt stellen we vast dat er heel veel verschillend aanbod bestaat. De meeste soorten flesvoeding zijn voor een bepaalde leeftijd van je baby. Zo is er bijvoorbeeld startvoeding die uitsluitend gegeven wordt aan baby’s tussen de leeftijd van nul en vier tot zes maanden, maar is er bijvoorbeeld ook opvolgvoeding.

Wanneer u van plan bent om flesvoeding te geven aan uw baby is het zeker en vast interessant om even kennis te maken met de verschillende soorten flesvoeding. Wilt u graag meer weten? Aarzel dan niet langer en ontdek in dit artikel alles wat je moet weten over de verschillende soorten flesvoeding!

soorten flesvoedingStartvoeding

We spreken van startvoeding wanneer we het hebben over babyvoeding voor baby’s tussen de leeftijd van 0 en 4 tot maximum 6 maanden. Deze voeding is speciaal gebaseerd op zuigelingen waardoor er geen gebruik dient te worden gemaakt van zogenaamde supplementen.

Het is erg belangrijk om het gedrag van uw baby na het eten van deze voeding in het oog te houden. Het kan soms voorkomen dat baby’s een onverzadigbaar gevoel vertonen. Wanneer dergelijke symptomen de kop opsteken is het steeds belangrijk om contact op te nemen met een arts.

Mensen proberen vaak eerst zelf de startvoeding naar eigen inzicht aan te passen , maar dat is absoluut geen goed idee. Probeer de voorgeschreven hoeveelheid altijd nauwkeurig op te volgen en contacteer bij vragen een arts of een vroedvrouw.

Opvolgvoeding

Tijdens de overgangsperiode die samenvalt met het begin van de de eerste vaste hapjes dient er gebruik te worden gemaakt van zogenaamde opvolgvoeding. Het wordt aangeraden om de opvolgvoeding niet voor de eerste keer op dezelfde dag te geven als bijvoorbeeld het eerste fruitpapje. De baby heeft dan immers al iets nieuws om aan te wennen en het is vaak geen  goed idee om dergelijke nieuwe voeding te combineren. De opvolgmelk die aan baby’s wordt gegeven is steeds gebaseerd op de veranderde voedingsbehoeftes van het kindje in kwestie.

Groeimelk, interessant of niet?

Er is over het al dan niet geven van groeimelk door de jaren heen reeds heel veel geschreven. Niet zelden wordt gesuggereerd dat groeimelk geen enkele structurele meerwaarde biedt voor kinderen tot aan de leeftijd van drie jaar. Er wordt echter wel steeds aangegeven dat dit uitsluitend geldt voor kinderen die steeds kunnen rekenen op een evenwichtige voeding.

Met andere woorden, wanneer ouders omwille van verschillende redenen geen tijd hebben om iedere dag bijvoorbeeld verse groenten klaar te maken is het geven van groeimelk wel degelijk interessant. Of jullie al dan niet kiezen voor het geven van groeimelk is eigenlijk aan jullie, maar laat je zeker niet afschrikken door bepaalde berichten die soms in de media verschijnen m.b.t. dit type voeding.

Dieetvoeding

Wanneer je merkt dat jullie baby last ondervindt bij het eten van gewone standaard babyvoeding is het altijd noodzakelijk om contact op te nemen met een arts. Het starten van dieetvoeding voor je baby mag dan ook nooit op eigen initiatief gebeuren.

Baby’s kunnen verschillende soorten voedselallergiën hebben waar rekening mee gehouden dient te worden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan lactose-intolerantie (koemelkallergie). Van zodra u merkt dat uw baby problemen ondervindt na het eten van gewone voeding dient u zo spoedig mogelijk een dokter te raadplegen. Hij zal de baby in kwestie onderzoeken en zal op basis van de bevindingen speciale voeding voorschrijven.

Meer over flesvoeding op de flesvoedingswijzer.

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT