Voor mama zorgen is even belangrijk

voor mama zorgen
Jullie stapten als koppel het ziekenhuis binnen en kwamen als gezin weer naar buiten. Er is een derde persoon in jullie relatie nu en dat vraagt een aanpassing. Je moet eraan wennen dat je niet meer haar nummer één prioriteit bent. Vergeet haar niet te zeggen dat je dat echt wel begrijpt. voor mama zorgenoor mama zorgen is even belangrijk!

Help, ik word buitengesloten!

Hoewel er duizend en één dingen te doen zijn met een baby in huis, zal vooral zij de eerste weken voor jullie dreumes zorgen. Ze wil je helemaal niet buitensluiten, ze doet gewoon wat gedaan moet worden. Bekijk het van een andere kant: zij zorgt voor de baby en wie zorgt voor haar? Juist, jij. Voor mama zorgen is even belangrijk!

voor mama zorgenNeem het eens van haar over

Moet je nu echt naar elke thuis- EN uitwedstrijd gaan? Of zaterdag EN zondag gaan tennissen? Of elke vrijdag na het werk op café gaan voor je naar huis gaat? Sla eens een paar uitnodigingen af en gun haar wat tijd om iets anders te doen dan voor Baby te zorgen – of dat nu een avondje uit is of een bad nemen of gewoon slapen. Het café loopt niet weg, dat staat er volgende week ook nog. Mama moet ontzwangeren en voor mama zorgen is belangrijk!

Seks

Ze heeft net een baby op de wereld gezet. En jij bent zo moe dat je nog maar met moeite kunt blijven staan. Seks is dan toch het laatste waaraan je denkt, toch? Serieus: de komende zes weken – minstens – is er van seks geen sprake. Dat ze geen seks wil, betekent niet dat ze niet meer van je houdt, maar de mengeling van vermoeidheid, hormonale schommelingen na de geboorte en de constante zorg voor een baby zorgt er gewoon voor dat heel wat vrouwen hun zin in seks verliezen. Zeg haar dat je van haar houdt. En geef haar eens een knuffel waar niet altijd iets anders moet uit voortkomen.

Laat anderen helpen

Iemand biedt jullie hulp aan tijdens de eerste weken? Neem die gewoon met open armen aan, daar halen jullie allebei voordeel uit. Je hoeft echt niet alles zelf te doen. Zorg voor hulp bij het schoonmaken, het koken, de boodschappen en de rest van het huishouden, zodat al jouw aandacht naar een veel belangrijkere taak kan gaan: zorgen voor je nieuwe gezin.

8 Comments

  1. Pingback: Tsja, ik word vader, wat nu? | Tsja, ik word vader, wat nu? - papaworden.be | voor aanstaande en jonge vaders

  2. Pingback: Hoe om te gaan met slaaptekort | Hoe om te gaan met slaaptekort - papaworden.be | voor aanstaande en jonge vaders

  3. Pingback: Papa van een nieuwe gezin | Papa van een nieuwe gezin - papaworden.be | voor aanstaande en jonge vaders

  4. Pingback: De eerste weken als papa - papaworden.be | voor aanstaande en jonge vaders

  5. Pingback: Let’s talk about sex, baby - papaworden.be | voor aanstaande en jonge vaders

  6. Pingback: Doorslaapproblemen bij baby's - | papaworden.be

  7. Pingback: Je baby in zijn eerste maand - Mama en Meer

  8. Pingback: Het beste voor je kind, gewoon is ook ok! - Mama en Meer

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT