Overleven zonder slaap

Overleven zonder slaap
Tips: Hoe kan je overleven zonder slaap? De baby is er. Alles is anders dan het was. Je schema is volledig in de war. Je hebt heel veel te doen en weet niet wat. Je vrouw en je kindje hebben je nodig. Eigenlijk moet je ook werken.  Het zal eventje wat moeilijk voor je worden.

Verdeel de voedingen

Mama geeft misschien borstvoeding, maar ze kan melk aftappen en bewaren in de koelkast: geen excuus dus om die voeding om 4 uur ’s morgens eens niet voor jou rekening te nemen. Ja, je leest het goed: 4 uur ’s morgens! Of als mama die van 4 uur doet, kun jij die van middernacht doen, zodat zij eens vroeg onder de wol kan kruipen en wat kan rusten.

Kruip er vroeg in

Je zult zo moe zijn dat dit haast vanzelf gaat. Nog één aflevering CSI, zeg je? Waar denk je dat die dvd-recorder en Digicorder voor dienen? Trouwens, negen kansen op de tien heb je die aflevering toch al gezien.

Zorg voor routine

Probeer zo snel mogelijk in een routine te geraken. Mensen zijn gewoontedieren en als we de dingen met regelmaat doen, went ons lichaam er snel aan en wordt het slaaptekort draaglijker.

Overleven zonder slaapRelax

Probeer te ontspannen voor je gaat slapen. Je zult niet in slaap geraken als je gestresst bent of ligt te wachten tot Baby wakker wordt. Maak je geen zorgen: dat laatste hoor je echt wel. Neem een warm bad en drink nog iets warms (en nee, warme whisky telt niet!).

Laat alcohol achterwege

Nu we het er toch over hebben: laat alcohol maar een tijd achterwege. Je denkt misschien dat je beter zult slapen na dat derde glas wijn, maar daar zul je heel anders over denken als je om 2 uur ’s nachts uit je slaap wordt gehaald. Pasgeboren baby’s en een kater gaan nu eenmaal niet samen.

Eet gezond

Probeer elke dag voor een gezonde lunch te zorgen als je weer aan het werk bent. Vermijd zware maaltijden, die er gegarandeerd voor zorgen dat je tegen half drie uitgeteld op je bureau ligt, terwijl je het toetsenbord onder kwijlt.

Volg deze tips om te overleven zonder slaap, want papa worden gaat niet vanzelf ;-)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT