Negen manieren om je baby te troosten

baby te troosten
Negen door papa’s geteste manieren om je baby te troosten. Vaders krijgen niet altijd de appreciatie die ze verdienen als het gaat om baby’s en alles wat er bij hoort. De meeste papa’s hebben nochtans wel een paar trucjes om de kleine baby te troosten. Wat zijn huilende baby – naast het grijpen naar een fopspeen en een nachtelijk ritje met de auto?

Een open mind
Je moet soms heel wat experimenteren om te weten hoe je je baby het best kan troosten. De volgende strategieën werken misschien niet, maar ze zijn een poging waard. Als er niets lijkt te helpen, heeft je baby misschien last van krampjes. Het komt het vaakst voor bij kindjes tussen de drie weken en drie maanden.

1. Probeer het pinkje
Als je niet zeker bent wat het probleem juist is, biedt je kleinste vinger dan aan je baby’tje aan om er op te zuigen. Bied je pink van boven naar beneden aan zodat je het verhemelte van je baby’s mondje niet kwetst met je nagel.

baby te troosten2. Op zoek naar de bron
De favoriete hip hop cd van je baby aanzetten zal haar/zijn honger niet doen verdwijnen en je baby die tandjes krijgt zal niet stoppen met huilen als je haar/zijn luier ververst. Je moet dus eerst de bron van de pijn vinden. Het lijkt logisch, maar eens het huilen start, wordt de logica vaak overboord gegooid.

3. Rocken en zwaaien
Baby’s houden van beweging en wie schommelt hen beter dan papa? Soms kun je sporten en schommelen zelfs combineren door je baby in het autozitje te schommelen. Je baby vindt het leuk en jij krijgt er mooie biceps bovenop.

4. Haal een drankje
Nee, niet voor jou. Voor de baby! Probeer de baby melk aan te bieden.

 

5. Een slow dance
Hou je baby tegen je schouder en sla die twee kleine schattige armpjes rond je nek. Dans nu zachtjes, waarbij je heen en weer schommelt, eventueel met een draaitje of twee. Tik met je voet op de vloer en probeer een beetje te zingen. Goh, het werkt! Het maakt helemaal niet uit wat je zingt zo lang je maar in herhaling valt en het met de maat van je dansje overeenkomt. Laat je stem zachtjes dalen als je baby stil wordt en dat wordt ‘ie zeker.

6. Draag je baby
Plaats je baby in een draagdoek. Hij/zij voelt de warmte van je lichaam en hoort het kloppen van je hart, het in- en uitademen en het zachtjes schommelen wanneer je stapt. Een van die dingen zou toch moeten helpen om haar/hem in slaap te laten vallen.

7. Perfectioneer genante persoonlijke stunts
Verschrikkelijke gezichten trekken, geluiden van je lichaam, spontane buiklandingen op het zachts mogelijke vindbare oppervlak. Eindelijk kun je al die dingen doen die je in je kindertijd niet mocht van je mama.

8. Zingen en rocken
Voor sommigen valt dit misschien ook onder de genante persoonlijke stunts maar probeer te zingen. Maak een schommelende beweging tijdens het zingen. Het maakt niet uit. Kies bijvoorbeeld voor een Pavarotti versie van ‘Slaap kindje, slaap!’

9. Wachten
Moeders zien dit vaak als een afstandelijke manier en daarom ook een mannelijke manier, maar soms huilen baby’s gewoon. Als je baby geen pijn of honger heeft, niet nat is en hij/zij niet wil gedragen worden, laat hem/haar dan huilen – toch zo lang als je het kunt verdragen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT