De keerzijde van vaderschap

keerzijde van vaderschap
Komt tijd, komt raad! Als dit je opstelling is, kun je dat liever heel snel aanpassen. Met een kleintje in huis verandert niet alleen je leefpatroon, maar nog veel meer. Jullie eigen kindje is een wondertje op zich maar wat is de keerzijde van vaderschap?

keerzijde van vaderschapExtra kosten

Wat had je gedacht van de extra kosten die er bij komen kijken? De kirrende geluidjes, hartverwarmende lachjes en lieve zachte handjes zijn de ene kant van de medaille. De keerzijde van vaderschap is zorgen voor het juiste eten, kleding, misschien een betere omgeving en voldoende geld voor voeding, opvoeding en scholing.

Met de juiste instelling en wat goede raad kom je een heel eind verder. Vooruit plannen is het devies, als je op verantwoorde wijze met je budget wil omgaan. Door bepaalde spullen die je vaak zult gebruiken, zoals wegwerpluiers en babydoekjes, in grote hoeveelheden aan te schaffen, kun je al een hele hap besparen.

Daar tegenover staan ook wel wat premies van de overheid.

Uitzet en babykamer

Ben je van plan om je gezinnetje verder uit te breiden, koop dan de babyuitzet verstandig. Richt ook de babykamer zodanig in dat de kleintjes die daarna volgen ervan kunnen blijven genieten. Kinderen groeien heel snel uit hun kleren en schoenen. Maar zijn die spullen nog in goede staat, bewaar ze dan voor een broertje of zusje.

Wees innovatief

De geboorte van een kindje en zijn eerste verjaardagen, zijn altijd groot feest. Ook dat tast diep in je buidel. Maar ben je een beetje innovatief, dan kun je nog heel wat besparen door het thuis te vieren of door een gratis ruimte gezellig te maken en te decoreren.

Wacht niet tot het laatste moment om een cadeautje te kopen, maar loer de solden af. Als je van tevoren hebt bedacht wat de beste geschenkjes voor je kroost voor dit jaar zullen zijn, dan is het een kwestie van alert blijven, aanschaffen en bewaren tot de verjaardag! En ga je een keertje op stap met de familie? Buiten eten, kost veel geld. Neem dus lekkere dingen mee van huis.

Praktische keerzijde van vaderschap

Staat het beeld van een kindje dat krijst en stampvoet in de winkel voor een speeltje, je nog vers in het geheugen? En ben je nou net iemand die niet gemakkelijk kan weigeren? Laat je kind thuis als je gaat winkelen of maak goede afspraken. Ga ook bij jezelf te rade wat het verschil is tussen verschillende merken. Het is vaak niet nodig om voor een dure merk te betalen. Ga voor praktisch en bruikbaar in plaats van naam en prijzig.

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT