Je baby de fles geven

baby de fles geven
De meeste ouders kiezen er tegenwoordig bewust voor om samen (althans afwisselend) hun kindje te voeden. Dat is op zich geen enkel probleem, maar wat wanneer de mama standaard borstvoeding geeft aan het kindje? De vele voordelen van moedermelk aan uw baby zult u toch niet zomaar willen weggooien? Maar papa’s kunnen altijd de fles geven, ook met mama’s moedermelk.

Dat klopt, maar dat is ook helemaal nergens voor nodig. Mama kan er zonder probleem voor kiezen om melk af te kolven en gedurende een bepaalde periode te bewaren. Op deze manier kan je je kindje zelf de fles geven met melk van mama. We vertellen u in dit artikel graag alles over de fles geven aan je baby.

Papa geeft de fles, een must of niet?

Er wordt tegenwoordig vaak gezegd dat papa’s eigenlijk niet perse voeding moeten geven aan een baby en dat, dat vooral de taak is van de mama. Dat geldt in het bijzonder voor mama’s die borstvoeding geven.
Hoewel hier natuurlijk iets voor te zeggen valt is het wel zo dat papa’s dit gewoon ook graag willen doen omdat ze op die manier denken een hechtere band te creëren met hun kind.

baby de fles gevenUiteraard zijn er ook nog andere mogelijkheden om dit te doen, maar we kunnen ons als voorbeeld papa’s er best iets bij voorstellen. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat er bepaalde nadelen verbonden kunnen zijn aan het laten voeden van de baby door de papa.
Baby’s die gewend zijn aan borstvoeding en dan plots een flesje onder de neus geduwd krijgen kunnen na afloop moeilijk terug de switch maken naar borstvoeding. De kans bestaat dan ook dat u vanaf dat ogenblik verplicht zult zijn om de fles te blijven geven, iets waar de meeste mama’s die eerst borstvoeding gaven niet meteen om staan te springen.

Baby de fles geven

Een compleet ander verhaal wordt het uiteraard wanneer je je baby vanaf het begin gewone flesvoeding heeft gegeven. We vertellen u niets nieuws wanneer we zeggen dat de kwaliteit van flesvoeding door de jaren heen aanzienlijk is verbeterd. Het is vandaag de dag dan ook absoluut geen probleem meer om uw kindje te voeden met flesvoeding.
Wanneer jullie beslissen dat ook de papa een deel van de voeding op zich zal nemen kan dat de mama een beetje rust gunnen. De eerste weken kunnen bijzonder hectisch zijn, vooral omdat de baby om de paar uur nood heeft aan eten. Wanneer de mama dan alleen in moet staat voor de voeding van het kindje kan vermoeidheid al snel een belangrijke rol gaan spelen.

Wanneer de papa het kindje ook eten mag geven, dan kunnen jullie afwisselen waardoor beide partners goed uitgerust aan de dag kunnen beginnen. Het mag duidelijk zijn, papa’s en voeden is lang niet meer iets bijzonders.

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT