De eerste week thuis met je baby

De eerste week thuis met je baby. De week dat je je kleintje uit het ziekenhuis mee naar huis brengt is waarschijnlijk een van de gekste en beste weken van je leven.

Tot nu toe draaide je leven het meest om jezelf en je partner, je eigen noden en keuzes. Je deed alles op je eigen manier, in je eigen ritme maar dit zal vanaf nu veranderen. Baby’s hebben je nodig: 24 uur per dag.

Wees er de eerste week thuis

Als je de kans hebt om verlof te krijgen op je werk moet je dit zeker doen. Natuurlijk is het leuk om je partner een handje te kunnen helpen, maar het is ook gewoon een hele leuke ervaring. Die momenten met je kleine uk zijn goud waard.

eerste week thuisBeperk het bezoek de eerste week thuis

Natuurlijk wil iedereen jullie en de nieuwe aanwinst komen bewonderen. Jij en je partner zijn hoogstwaarschijnlijk nog steeds uitgeput en een beetje overdonderd. Het laatste wat je nodig hebt, is een huis vol bezoekers. Natuurlijk komen je ouders en schoonouders langs. Dat is helemaal geen probleem maar zorg ervoor dat niet de hele buurt of het dorp langskomt tijdens die eerste week.

Luiers verversen

Tot op vandaag heb je waarschijnlijk nog niet veel luiers ververst. Dat moet vanaf nu veranderen. Dit is een nieuw tijdperk voor je en er zullen zo veel luiers te verversen zijn dat je al snel een expert bent. Het is ook een perfect moment om de band met je baby’tje te versterken.

De huishoudelijke taken

Toon je partner dat je een goede papa wil zijn en help mee in het huishouden. Doe de was, help met de afwas, stofzuig… elk klein beetje helpt. Het zal de eerste week thuis een pak aangenamer en makkelijker maken.

Vertel haar hoe mooi ze is

Je partner heeft zo veel doorgemaakt tijdens de zwangerschap en voelt zich waarschijnlijk helemaal niet zo goed. Zorg er dus voor dat je haar vertelt hoe mooi ze nog steeds is voor jou. En vergeet ook niet te zeggen hoe trots je op haar bent en dat je blij bent dat alles in orde is. Doe het gewoon.

Maak wandelingetjes

Natuurlijk is het leuk om samen met de nieuwe baby en je partner thuis te zijn, maar het is ook niet leuk om de hele dag binnen te zitten. Van zodra het mogelijk is en als het weer het toelaat, is het een goed idee om elke dag een wandelingetje te maken. Twintig minuutjes is voldoende om een frisse neus te halen. Het zal voordelig zijn voor jou, je partner en je baby’tje.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT