De eerste keer een fles geven

de eerste keer een fles geven
De eerste keer een fles geven is een bijzondere ervaring. Dus let goed op! Eigenlijk is een fles geven aan je  niet zo ingewikkeld en brengt het geen grote nadelen met zich mee, alleen zijn er wel een aantal zaken waar je maar beter op moet letten. Voor de eerste keer een fles geven, en daarna natuurlijk ook, doe je het beste op een rustge en ontspannen moment. Beter niet tussen het gras afrijden, voetbal kijken en gehaast voor je werk zijn. 

We hebben het allemaal tegenwoordig heel druk en dus is het normaal dat je bepaalde zaken wat sneller wil gaan doen, maar dat is vooral geen goed idee bij het geven een flesje aan je baby. Doe dit steeds op een rustige en ontspannende manier en zorg er voor dat het geven en krijgen van flesvoeding voor zowel jou als voor je kindje  een aangename ervaring is. We vertellen je in dit artikel alles wat je zou moeten weten over de eerste keer een fles geven aan je baby en alle keren daarna.

de eerste keer een fles gevenControleer de temperatuur van het flesje

In eerste instantie is het altijd belangrijk om goed de temperatuur van het flesje te controleren. Het flesje kan worden opgewarmd door gebruik te maken van een flessenwarmer, maar u kunt ook gebruikmaken van bijvoorbeeld een gewone microgolfoven. In ieder geval, wanneer het flesje is opgewarmd moet je de temperatuur controleren door het flesje goed te schudden omgekeerd te houden en een druppel melk op de rug van je hand te laten vallen. Op die manier kan je zelf voelen of de temperatuur gewoon lekker warm aanvoelt of niet. Doe dit altijd! Het geven van te warme melk kan er immers voor zorgen dat uw baby zich verbrand of een onaangenaam gevoel krijgt tijdens het eten. En te koud is ook niet lekker want dan had je je kindje net zo goed een ijsco kunnen geven.

De fles vasthouden

Wanneer je het flesje geeft aan je baby is het goed om goed op de vulling van de speen te letten. Als deze niet goed is gevuld zal de baby tijdens het eten immers veel lucht happen en dat is niet goed. Want dat zorg voor extra grote boertjes en soms een zuur spuugje op je pak. Zorg er met andere woorden voor dat het flesje goed verticaal wordt gehouden waardoor de speen zich op een manier kan vullen met melk. Zorg er daarnaast voor dat de schroefdop niet te hard wordt vastgedraaid zodat er wat lucht bij kan en geef je baby tijdens het eten regelmatig de mogelijkheid om een boertje te laten.

Hoelang duurt het geven van een flesje?

Veel jonge ouders maken de fout om vaak te lang bezig te zijn met het geven van het flesje. Het spreekt zoals eerder reeds aangegeven voor zich dat je je baby niet moet forceren om te eten, maar je moet het geven van de voeding ook niet te lang rekken. Over het algemeen wordt een klein half uurtje aangehouden als de ideale tijdsduur voor het geven van flesvoeding.
Forceer je baby ook niet om alles uit te drinken. Zijn er restjes over, giet deze dan weg. Hou restjes nooit bij om ze terug op te warmen en tussendoor te geven! Melk is snel bedorven en dat wil je je baby niet aan doen. Door met de tips in dit artikel rekening te houden zijn we er zeker van dat u zonder probleem uw baby zult kunnen voorzien van de lekkerste flesvoeding.

Lees ook eens de flesvoedingswijzer.

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT