Babykleding kopen

Babykleding kopen
Babykleding kopen. Hoe leuk is het om spulletjes uit te zoeken voor jouw ongeboren kindje? Super leuk natuurlijk! De mooiste dingetjes uitkiezen terwijl je je samen verheugt op de geboorte. Babykleding kopen is voor jouw aanstaande kindje natuurlijk erg belangrijk. Het aanbod is alleen erg groot en de prijzen zijn vaak hoog.

Welke babykleding is echt noodzakelijk en hoeveel moet je precies aanschaffen? Enkele tips voor babykleding kopen voor aanstaande papa’s:

Welke babykleding kopen?

Als aanstaande ouder is het lastig te bepalen wat je baby nou echt nodig heeft. Het aanbod in winkels is overweldigend. Maar zijn al die schattig versierde jurkjes of broekpakjes met print nou echt handig voor jouw kindje?

Pasgeboren kindjes liggen vrijwel altijd op hun rug. Kies daarom voor materialen die comfortabel zitten, zoals katoen, badstof en wol. Dit zijn zachte stoffen die ademen. Koop pakjes die je makkelijk aan en uit kunt trekken met handige sluitingen. Daarnaast is het verstandig om stil te staan bij het seizoen waarin je baby geboren wordt. Zo voorkom je dat je met allerlei winterpakjes zit, terwijl je kindje in de zomer wordt geboren.

Babykleding kopenBaby’s groeien als kool, dus tegen de tijd dat het winter is, past je kleine spruit deze pakjes dan waarschijnlijk niet meer.

Hoeveel babykleding moet je aanschaffen?

De meeste aanstaande ouders kopen altijd te veel. Ze vergeten vaak dat je héél veel kleding krijgt van familie, vrienden en kennissen tijdens kraambezoeken. Daarnaast koopt men vaak kleding die snel te klein wordt. Het is echt niet erg om je baby in het begin een pakje aan te trekken dat net iets te groot is, maar dat wel langer mee kan.

Een goede basis bestaat uit 7 bodies, 4 setjes kleding, 2 mutsjes en 4 paar sokjes. Babykledij begint bij maat 44 en 48. Dit is echter voor hele kleine baby’s of baby’s die te vroeg geboren zijn. Verder kunnen de volgende maten over het algemeen aangehouden worden:

  • 50/56 0-2 maanden
  • 62/68 3-6 maanden
  • 74/80 9 maanden tot 1 jaar
  • 86/92 18 maanden tot 2 jaar

Extra tips voor babykleding kopen

Er zijn natuurlijk ook nog wat voor de hand liggende tips om te besparen op de kosten. Vraag bijvoorbeeld ouders in jouw omgeving of ze nog wat kleding hebben liggen, maak lijstjes van wat je nog nodig hebt om te voorkomen dat je dubbele cadeaus krijgt, shop in de solden en kijk ook eens voor tweedehands babykleding.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT