Baby laten huilen of niet?

baby laten huilen
Ben je ten einde raad? Weet je niet meer wat te doen als het gejengel van je baby aanhoudt? Moet je je baby laten huilen of oppakken en troosten? De meest recente onderzoeksdata wijzen je de weg.Deskundigen vinden dat gedoseerd huilen niet alleen goed is voor het jongste gezinslid maar ook voor de ouders. De voordelen manifesteren zich in de slaapkwaliteit en rust voor allemaal. Een dilemma over hoe een huilende baby moet worden aangepakt, hoeft na de nieuwe bevindingen niet meer te bestaan voor ouders.

baby laten huilenBaby laten huilen: meningen verdeeld

Een huilende baby kan het vooruitzicht op enkele uurtjes rust in een mum van tijd verstoren. Over het wel of niet de bab laten huilen zijn de meningen heel vaak verdeeld. Iedereen bekijkt het vanuit een ander standpunt en verbindt bepaalde consequenties eraan.

Ben jij iemand die vindt dat steevast dwingend huilen te maken heeft met een verwend karakter en slechte gewoonten? Of maak je, je zorgen over een grote afhankelijkheid?
Of is het juist andersom en ben je de papa die het niet over haar hart kan verkrijgen om het hulpeloos wezentje aan haar lot over te laten?
Of raak je zo van streek dat je niet anders kunt dan het bundeltje oppakken en tegen je aanleggen?
Of vind je dat de baby door het klagend gehuild onlosmakelijk zijn wensen en grieven kenbaar maakt en ga je uitzoeken wat er aan de hand is?

Geduld

Ondanks alle adviezen en meningen, voel jij als ouder je eigen kind het beste aan. Ga op dit gevoel af en doe wat je goed lijkt. Vergeet niet dat het klaaglijk geluid van je nieuwe gezinslid te maken kan hebben met darmkrampjes, behoefte aan warmte en het aangeboren gevoel tot zuigen.
Ben je aan het einde van je latijn, geef dan de moed niet op. Weet dat ook dit onderdeel van het ouderschap zijn goede kanten heeft: je wordt geduldig en vergroot je uithoudingsvermogen.

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT