Benodigdheden op weg naar de kraamkliniek

Benodigdheden op weg naar de kraamkliniek
En dan is het zover. De bevalling gaat beginnen. De vliezen zijn gebroken en jullie moeten nu echt naar de materniteit. Aan welke benodigdheden op weg naar de kraamkliniek moet je zeker denken.

Haar tas

Dit is je (waarschijnlijk enige) kans om het mysterie op te lossen rond al die spullen in haar tas. Toon je van je bereidwilligste kant en help haar uit te zoeken wat ze moet meenemen naar de kraamkliniek. Als je weet wat er allemaal in die tas zit, kun je haar beter helpen als het eenmaal zover is, in het heetst van de strijd. Hier is alvast een lijst om mee te beginnen:

Kleding

Hou het bij losse, comfortabele spullen die ze graag draagt. Ze heeft ook een oud, slobberig stuk nodig dat ze kan dragen tijdens de bevalling en dat gerust vuil mag worden. Wees lief en geef haar een van je oude T-shirts (maar misschien niet datgene dat nu dienst doet als vod als je de olie ververst). Een kamerjas en slippers zijn hip op de kraamafdeling, maar ze zal ook sokken en schoenen nodig hebben, grote omaonderbroeken (dat blijft tussen jullie), T-shirts die langs voren open kunnen om gemakkelijk borstvoeding te geven en een comfortabele maar stijlvolle outfit voor de rit naar huis.

Toiletspullen

Tijd om uit te zoeken wat er allemaal in die flesjes en tubes zit. Ze heeft al haar toiletspullen nodig, samen met een tandenborstel, tandpasta en een haarborstel, maar ook maandverband, een sponsje en een sproeiflesje voor wat verkoeling in het heetst van de strijd. Ook make-up mag je niet vergeten. Echt niet.

Benodigdheden op weg naar de kraamkliniekBasics voor Baby’s eerste dagen

Een paar borstvoedingsbeha’s, luiers, kraamverband en babykleertjes. Rekbare pakjes uit één stuk zijn ideaal: je weet immers niet of het een balletdanser van 3 kg of een krachtpatser van 5 kg wordt. Neem ook een dekentje, kousen of sokjes, een muts en een jas of ski-jas mee voor de rit naar huis als het winter is – baby’s kunnen nu eenmaal niet zo goed tegen de kou. En zorg ervoor dat je weet hoe je het autozitje moet vastmaken. Je hebt er toch een gekocht, niet?

Welke benodigdheden op weg naar de materniteit?

Als je het samen met haar tot het einde wilt volhouden, heb jij ook een paar spullen nodig.

Energiesnacks en -drankjes

Zeker geen bier – hou het bij glucosetabletjes en energiedrankjes. Iets om je bezig te houden in de aanloop naar de bevalling Een bevalling is niet meteen een en al actie. Je zult heel wat tijd moeten doden met spelletjes, tijdschriften of eender wat jullie allebei graag doen. Maar hou het leuk en ontspannen, zodat je competitieve trekje niet naar boven komt: denk kruiswoordpuzzelen, niet kickeren!

Stopwatch

Of een horloge met een tweede wijzer, zodat je de weeën kunt timen.

Kleingeld

Je zult je gsm misschien niet kunnen gebruiken. En dan zijn er nog de parking en de automaten voor wanneer de cafetaria dicht is.

Muziek

Een mp3-speler, geen boombox. En Coldplay, niet Iron Maiden.

Fototoestel

Met een opgeladen batterij.

Verse kleren en wat spullen om je te wassen

Je zou daar wel eens een hele tijd kunnen zitten en dan voel je je vuil na een paar uur.

Wees voorbereid ….

Zwangerschapsdossier

Heel wat ziekenhuizen hebben liever dat jullie zelf het zwangerschapsdossier meebrengen. In het midden van de bevalling – of nacht – is het niet het goede moment om archieven uit te spitten op zoek naar het juiste dossier. Vergeet het dus niet in te pakken en mee te nemen naar de kraamkliniek.

Zorg altijd voor een volle tank

Je wilt echt niet op zoek gaan naar een tankstation om 2.00 uur ’s nachts, wanneer zij moet bevallen.

Zorg ervoor dat je gsm werkt

Hoe kregen we alles toch geregeld in het pre-gsm-tijdperk? Geen idee, maar dit is niet het moment om dat uit te zoeken. Laad je gsm op en zorg voor genoeg belkrediet.

Camera? Camcorder?

Check op voorhand – dus niet wanneer ze op het punt staat te bevallen – of ze verlegen is voor de camera. Wacht niet tot ze volledige ontsluiting heeft en Baby zich klaarmaakt voor zijn grote moment. En je zult jezelf voor de kop slaan als je dat grote moment wilde vastleggen, maar de batterij niet hebt opgeladen.

Knijp er niet tussenuit

Vermoedelijke bevallingsdatum’ is ziekenhuistaal voor ‘geen idee’ – zorg gewoon dat je klaar bent. Je wilt echt niet aan de andere kant van het land zitten als zij moet bevallen en naar de kraamkliniek moet.

1 Comment

  1. mama

    İk als vrouw ben in panik geraakt tijdens het lezen ik kan mij de papaz niet voorstelen:)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT