Zes dingen waarvan mama wenste dat papa ze wist

Zes dingen
Het maakt niet uit hoeveel boeken of websites je leest over zwangerschap en opvoeding, er zullen altijd dingen zijn waar je niet aan denkt wanneer je met een nieuwe baby te maken hebt en een nieuwe mama. Mannen vergeten zelfs telkens weer dezelfde dingen. Hier is de top zes dingen waarvan mama wenste dat papa ze wist (en niet vergat!)

Print de zes dingen uit en leer ze uit je hoofd!

1. Mama’s willen zich nog steeds sexy voelen!
Je vrouw is nu de moeder van je kindje maar ze is ook nog je echtgenote en ze wil zo behandeld worden. De nieuwe mama heeft ook aandacht nodig.
Vertel je vrouw dat ze geweldig is, niet alleen als mama maar ook als sexy vrouw.
Nadat de baby er is, hoort een mama nog steeds graag dat ze sexy is en dat ze er nog steeds ‘hetzelfde’ uitziet, zelfs als haar jeans haar vertelt dat het niet zo is.

Zes dingen2. Het is ook nieuw voor mama… en het is niet makkelijk!
Mama is wel met zwangerschapsverlof maar dat wil niet zeggen dat ze heel de dag ligt te luieren. Het maakt hen ook bang om voor een nieuwe baby te zorgen en vaak weet mama ook helemaal niet waar te beginnen.

3. Tuurlijk houden we nog van je, we zijn alleen moe en slecht geluimd!
Natuurlijk verlangen we nog naar je, zelfs als zijn we uitgeput. Het is maar normaal dat de attentie van mama een beetje verschuift maar we zien je liever dan ooit, papa!

4. Zwangerschap, bevalling en borstvoeding.. het is niet eenvoudig!
Het duurt echt lang om van dit alles te herstellen. Borstvoeding kan heel moeilijk en emotioneel zijn. De eerste twee weken zijn enorm moeilijk voor een nieuwe mama. Een vader zal nooit kunnen begrijpen hoeveel moeite een nieuwe mama moet doen om het juiste ding te doen wanneer ze geconfronteerd wordt met zoveel verschillende opties en problemen.

5. Mama’s hebben hulp nodig en af en toe een adempauze!
Mama’s zijn uitgeput en emotioneel. Een simpele maaltijd met een geplukte bloem of een wandeling maken met de baby terwijl mama vlug een dutje doet kan de hele dag opvrolijken. Steek je handen uit je mouwen zonder dat mama er dient om te vragen

6. Luiers, luiers en nog eens luiers!
Neem zelf het initiatief om eens een luier te verversen. Je zal er niet van sterven, papa!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT