Je vrienden vertellen

Je vrienden vertellen
Als jullie samen het blije nieuws hebben verwerkt, willen jullie het waarschijnlijk ook delen met je vrienden. Waarschijnlijk heb je het de familie dan al verteld. Maar hoe ga je het goede nieuw aan je vrienden vertellen: ‘mijn vrouw is zwanger‘? Hoe en wanneer je het nieuws ook vertelt, het is vooral belangrijk dat je dit doet op een manier waarop het goed voelt. Praat daarom zelf ook even goed met elkaar wat je wel en niet wilt vertellen.

Wanneer je vrienden vertellen?

Hoe je het nieuws wil gaan vertellen aan iedereen is natuurlijk voor iedereen verschillend; de een zet het wel graag op Facebook, de ander heeft dat liever niet. Sommige mensen kunnen niet wachten om het meteen te vertellen en schreeuwen het liefst het nieuws van de daken, anderen wachten liever wat langer en genieten eerst samen van het idee dat ze ouders worden. Het komt vaak voor dat stellen wachten tot ze de eerste termijnecho hebben gehad.

Je vrienden vertellenDe kans op een miskraam is na de eerste drie maanden namelijk drastisch verminderd, aangezien 80 procent van de miskramen in die periode gebeurt. Het kan dan dus gebeuren dat je eerst aan iedereen het nieuws hebt verteld dat jullie zwanger zijn, om vervolgens ook vervelend nieuws te moeten brengen aan iedereen omdat er een miskraam is geweest. Na die periode is het echter ook steeds moeilijker om de zwangerschap te verbergen en zul je uiteindelijk toch het nieuws moeten gaan vertellen.

Hoe je vrienden vertellen?

Het lijkt misschien lastig om het nieuws over te brengen aan je vrienden omdat er natuurlijk een hele hoop gaat veranderen in je leven, je krijgt er een enorme verantwoordelijkheid bij. Daarnaast moet je ook goed bedenken dat als je het eenmaal gaat vertellen, mensen het ook graag door willen vertellen en willen delen met elkaar.

En je wil natuurlijk het liefst dat iedereen het via jou zelf hoort. Een goede oplossing is dan ook vrienden tegelijk uit te nodigen en het op die manier te vertellen. Of vertel het iedereen persoonlijk maar geef ze dan ook meteen even mee dat nog niet iedereen op de hoogte is. Daarnaast zijn er allerlei leuke en creatieve manier om het te vertellen. In het café, tijdens het voetballen, op de fiets en wat je nog meer met je vrienden doet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT