Flesvoeding. De zwangerschap is natuurlijk de meest intieme tijd samen tussen kind en moeder. Toch zijn er na de geboorte nog meer fijne intieme momenten, waar ook de vader van kan genieten. Voeden is een goed voorbeeld hiervan. Tijdens dit moment ben je toch samen één met je kindje. Jouw baby is afhankelijk van je en heeft je nodig.
Over het algemeen wordt borstvoeding aangeraden, vooral de eerste zes maanden na de geboorte. Mocht dit om een of andere reden niet mogelijk zijn, is flesvoeding een goed alternatief. Zo kun ook jij als nieuwe papa je steentje bijdragen aan het voeden van jullie kindje.
Wat is flesvoeding?
Over het algemeen is flesvoeding bewerkte koemelk. Natuurlijke koemelk is namelijk niet geschikt, deze bevat teveel eiwitten en onvoldoende vitaminen. Flesvoeding wordt aangeleverd in poedervorm en moet vermengd worden met water. In België maakt het niet zoveel uit voor welk merk je kiest. Alles is streng vastgelegd in de wetgeving, zodat elke soort flesvoeding betrouwbaar is. Kijk eens op de flesvoedingswijzer.
Hoe moet je een babyflesje maken?
Een babyflesje maken is redelijk simpel. Het beste is het om mineraalwater te gebruiken. In sommige streken in België is het kraanwater namelijk niet van zodanige kwaliteit dat het gebruikt kan worden voor flesvoeding. Het belangrijkste is dat alles in zijn geheel hygiënisch moet gebeuren:
- Was je handen goed en gebruik een schone fles en speen. Deze moet je één keer per dag uitkoken.
- Doe de juiste hoeveelheid water in de fles en verwarm deze in de magnetron. Hoelang is een beetje uitproberen. 200 ml water moet bijvoorbeeld ongeveer 60 sec op 600 Watt.
- Na het opwarmen moet het poeder worden toegevoegd. De juiste hoeveelheid staat op de verpakking. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking
- Doe de dop op het flesje en schudt goed totdat alle poeder opgelost is. Voel de temperatuur aan op de binnenkant van je pols.