Flesvoeding

Flesvoeding
Flesvoeding. De zwangerschap is natuurlijk de meest intieme tijd samen tussen kind en moeder. Toch zijn er na de geboorte nog meer fijne intieme momenten, waar ook de vader van kan genieten. Voeden is een goed voorbeeld hiervan. Tijdens dit moment ben je toch samen één met je kindje. Jouw baby is afhankelijk van je en heeft je nodig.

Over het algemeen wordt borstvoeding aangeraden, vooral de eerste zes maanden na de geboorte. Mocht dit om een of andere reden niet mogelijk zijn, is flesvoeding een goed alternatief. Zo kun ook jij als nieuwe papa je steentje bijdragen aan het voeden van jullie kindje.

Wat is flesvoeding?

Over het algemeen is flesvoeding bewerkte koemelk. Natuurlijke koemelk is namelijk niet geschikt, deze bevat teveel eiwitten en onvoldoende vitaminen. Flesvoeding wordt aangeleverd in poedervorm en moet vermengd worden met water. In België maakt het niet zoveel uit voor welk merk je kiest. Alles is streng vastgelegd in de wetgeving, zodat elke soort flesvoeding betrouwbaar is. Kijk eens op de flesvoedingswijzer.

FlesvoedingHoe moet je een babyflesje maken?

Een babyflesje maken is redelijk simpel. Het beste is het om mineraalwater te gebruiken. In sommige streken in België is het kraanwater namelijk niet van zodanige kwaliteit dat het gebruikt kan worden voor flesvoeding. Het belangrijkste is dat alles in zijn geheel hygiënisch moet gebeuren:

  • Was je handen goed en gebruik een schone fles en speen. Deze moet je één keer per dag uitkoken.
  • Doe de juiste hoeveelheid water in de fles en verwarm deze in de magnetron. Hoelang is een beetje uitproberen. 200 ml water moet bijvoorbeeld ongeveer 60 sec op 600 Watt.
  • Na het opwarmen moet het poeder worden toegevoegd. De juiste hoeveelheid staat op de verpakking. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking
  • Doe de dop op het flesje en schudt goed totdat alle poeder opgelost is. Voel de temperatuur aan op de binnenkant van je pols.
Aangemaakte flesvoeding is buiten de koelkast 1 uur houdbaar. Het is beter om de poeder los mee te nemen en het ter plekke te bereiden met water dat je van te voren hebt verwarmd en in een thermosfles meeneemt.

Hoe geef je flesvoeding?

Een baby heeft ongeveer 6 voedingen per dag nodig. Neem je kindje op schoot en neem hier echt de rust voor. Baby’s voelen wanneer de ouder opgejaagd is. Het is belangrijk dat de speen ver genoeg in de mond zit en gevuld blijft melk, zodat je kindje niet teveel lucht binnen krijgt en zich verslikt. Doe er maximaal 20 minuten over en stop wanneer je baby genoeg heeft. Hou na het voeden je kindje altijd even rechtop voor een boertje.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT