Borstvoeding

Borstvoeding
Borstvoeding. Het geven van borstvoeding is voor jullie kleine erg belangrijk. Borstvoeding is de beste voeding voor de baby, omdat er allerlei goede stoffen in de moedermelk zitten. Maar hoe en wanneer moeten vrouwen borstvoeding geven? En kun je als man je vrouw helpen borstvoeding geven?

Hoe borstvoeding geven?

Bij het geven van borstvoeding is het heel belangrijk dat de baby goed aangelegd wordt. Kort na de bevalling zijn er allerlei mensen om jullie heen die daarbij kunnen helpen, bijvoorbeeld verloskundigen en kraamverzorgers in België. Ook kun je voor hulp een lactatiekundige inschakelen. Bij het verkeerd aanleggen heeft de baby meer moeite om de melk te drinken. Dit kan weer leiden tot pijnlijke tepels bij de moeder, en dat wil iedereen natuurlijk voorkomen.

BorstvoedingWanneer borstvoeding geven?

De eerste dagen geven jullie de baby borstvoeding als hij erom vraagt. Jullie kind heeft voeding nodig als hij wakker wordt na een slaapje of als hij smakt of likt. Door regelmatig voeding te geven, breng je de melkproductie goed op gang. Het kan een aantal dagen duren voor dit op gang komt – dat is normaal. De eerste weken na de bevalling heeft jullie kindje ongeveer 8 tot 12 voedingen per 24 uur nodig. Het kan eventjes duren voor de baby een voedingspatroon heeft, maar over het algemeen ontstaat dit ritme vanzelf. Als de borstvoeding goed op gang is gekomen, heeft jullie kindje minimaal 6 keer borstvoeding per 24 uur nodig. Vrouwen geven hun kind doorgaans de eerste zes maanden borstvoeding.

Hoe kunnen papa’s helpen bij borstvoeding?

Papa’s kunnen op meerdere manieren hun vrouw helpen borstvoeding geven. Uiteraard doet mama het ‘echte werk’, maar als papa kun je jouw vrouw en kindje uitstekend ondersteunen. Zorg ervoor dat je de signalen van jullie kindje goed onder de knie krijgt. Zo kunnen jullie samen herkennen wanneer de baby honger heeft en wanneer het dus tijd is voor borstvoeding. Ook moet mama veel rusten, dus je kunt in het huishouden hier en daar een handje helpen. Heeft jullie kindje ’s nachts voeding nodig? Sta dan met je vrouw mee op en breng haar iets te drinken, help met het in slaap wiegen van de baby en kijk of je verder nog iets kunt doen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT