Baby in bad

Baby in bad
Baby in bad. Als je de eerste keer je kindje in bad mag doen, is dit heel erg spannend. Veel papa’s en mama’s weten niet hoe en waar ze hun kindje moeten wassen. Ook kan het soms moeilijk zijn om de baby goed vast te houden.

Baby’s huilen vaak de eerste keren dat ze in bad moeten. Het is een nieuwe ervaring en dat vinden ze spannend. Zorg ervoor dat de kamer lekker warm is en het badwater op de juiste temperatuur is (niet te heet!). Probeer je kindje op zijn gemak te stellen en je zult merken dat het badderen na een tijdje makkelijker gaat.

Baby in badWanneer moet de baby in bad?

Wanneer je kindje in bad moet, varieert afhankelijk van de leeftijd. Een pasgeboren baby gaat twee tot drie keer per week in bad, terwijl oudere baby’s steeds vaker in bad moeten. De beste tijd om een baby in bad te doen, is voordat hij moet eten. De meeste papa’s en mama’s vinden het prettig om hun kindje ’s avonds in bad te doen, maar je moet natuurlijk zelf bepalen wat voor jou fijn is!

Hoe moet je de baby wassen?

Zorg ervoor dat je voor het badderen alles klaar hebt liggen. Als de baby eenmaal in bad ligt, mag je deze namelijk geen seconde alleen laten, ook niet om even snel iets te pakken! Gebruik bij het wassen geen gewone zeep, maar milde babyzeep. Houd je kindje altijd goed vast met één hand en was met de andere. Let daarbij onder andere op de schaamstreek, de billen en de handen en voeten.

Was ook het gezicht en de hals en controleer op vuil tussen de vingers en tenen. Let verder op knieholtes, plooien in de nek en plooien in de dijbenen. Kijk ook altijd onder de oksels en controleer op vuil achter de oren. Vuil bij de ogen haal je voorzichtig weg met een gaasje of wattenbolletje, door van buiten naar binnen te bewegen.

Baby wassen met de washand

Je kunt er ook voor kiezen om je kindje op de commode te wassen met een washand. De baby gaat dan niet in een babybadje, maar met behulp van een washandje kun je een voor een de ledematen van je baby wassen. Wikkel het lichaam van je kindje goed in als je voor deze methode kiest, zo blijft de baby lekker warm!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT