Vruchtbaarheidstest man

Vruchtbaarheidstest man
Vruchtbaarheidstest man.De meeste stellen worden binnen een jaar zwanger. Echter in sommige gevallen duurt het veel langer dan verwacht om zwanger te raken. Als pogingen tot zwangerschap niet lukken, is er de mogelijkheid om de vruchtbaarheid van zowel de man als de vrouw te controleren.
Als je op Google de volgende zoektermen intikt ‘hoe werkt vruchtbaarheidstest’ kom je vaak uit bij vruchtbaarheidstesten voor alleen vrouwen. In dit artikel wordt ingegaan op de vruchtbaarheidstest man en vrouw.

Vruchtbaarheidstest manVruchtbaarheidstest vrouw

De meest betrouwbare manier om de vruchtbare periode van de vrouw te bepalen, is middels een ovulatietest. Deze ovulatietesten zijn eenvoudig in gebruik en kunnen zowel online als bij een apotheek gekocht worden. De ovulatietest meet wanneer een eisprong gaat plaatsvinden door de hoeveelheid Luteïniserend Hormoon (LH) in de urine te meten. Dit hormoon bereidt het baarmoederslijmvlies voor op de eventuele innesteling van een bevruchte eicel.

Bij een vrouw is de gehalte LH gedurende het grootste deel van de menstruatiecyclus zeer laag. Echter ongeveer 24 tot 36 uur voordat de eisprong plaatsvindt, neemt de hoeveelheid van het LH in de urine toe. Dit is dan meetbaar in de urine van de vrouw. De werking van een ovulatietest lijkt daarom ook erg veel op een zwangerschapstest en is eenvoudig zelf uit te voeren. Bereken met de vruchtbaarheidscalculator.

Vruchtbaarheidstest man

Sinds kort is het ook voor mannen mogelijk om thuis te testen of je vruchtbaar bent of niet. Deze vruchtbaarheidstest man zijn evenals de ovulatietesten online verkrijgbaar of te koop bij de apotheek. Voor mannen zijn er twee soorten vruchtbaarheidstesten verkrijgbaar. De ene test onderzoekt de hoeveelheid zaadcellen die in het sperma aanwezig zijn.

De andere vruchtbaarheidstest man bekijkt daarnaast ook de beweeglijkheid van de zaadcellen. Dit is namelijk een bepalende factor voor het hebben van vruchtbaarheidsonderzoek. De tweede test geeft dus een volledigere indicatie van de kwaliteit van het sperma van de man.

Voor beide vruchtbaarheidstesten vang je een volledige zaadlozing op in een bakje. Als het sperma na ongeveer een halfuur vloeibaar is geworden, voeg je er enkele druppels vloeistof bij. Onder invloed van deze vloeistof treedt na een uur verkleuring op. Aan de hand van een kleurenkaart kan vervolgens de beweeglijkheid van het sperma worden afgelezen. Bij een negatieve uitslag is het verstandig om ook je huisarts te raadplegen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT