Verstoord zaadtransport

Verstoord zaadtransport

Als je zaad, door verstoord zaadtransport, niet bij je vrouw op de juiste plaats terecht kan komen dan is dat een reden voor de onvruchtbaarheid.
Er zijn verschillende oorzaken voor verstoord zaadtransport en waarom dat niet lukt:

  • Seksuele problemen. Problemen met seksuele gemeenschap of techniek kunnen van invloed zijn op de vruchtbaarheid, de erectie van je penis (erectiestoornissen), premature ejaculatie, pijnlijke coïtus (dyspareunie) of psychologische of relatieproblemen kunnen oorzaak zijn van verminderde vruchtbaarheid. Meestal zijn deze problemen goed behandelbaar. Let wel op met het gebruik van glijmiddelen zoals massageolie of vaseline want die kunnen giftig zijn voor je zaad en de vruchtbaarheid.
  • Verstoord zaadtransportVerstopping van epididymis of het zaadlozingskanaal. Sommige mannen zijn geboren met een verstopping van het gedeelte van de testikel dat zaadcellen (epididymis) bevat,of een verstopping van het zaadlozingskanaal. Sommige mannen missen het buisje dat zaadcellen vervoert (zaadleider) uit de testikel naar de opening in de penis.
  • Cystic fibrosis. Mannen met cystic fibrosis hebben vaak een geblokkeerde, of geheel geen zaadleider.
  • Misvormde urinaire opening (hypospadie). Door een aangeboren misvorming kan de urine (urethra) opening abnormaal aan de onderkant van de penis zitten. Als dit niet operatief wordt gecorrigeerd, kan het sperma de baarmoederhals van de vrouw moeilijk bereiken.
  • Geen sperma of ejaculaat. Het ontbreken van ejaculaat kan voorkomen bij mannen met ruggenmerg letsel of ziekten. Deze vloeistof vervoert het sperma uit de penis naar de vagina.
  • Anti-sperma antilichamen. Antilichamen verzwakken het sperma en kunnen ontstaan na een operatie.
  • Retrograde ejaculatie. Dit gebeurt als je sperma tijdens het orgasme in de blaas terecht komt en niet via de penis in de vagina. Oorzaken die retrograde ejaculatie kunnen veroorzaken diabetes, blaas-, prostaat- of urethraoperaties en het gebruik van bepaalde medicijnen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT