Hoe zit het mannelijk geslacht in elkaar?

Hoe zit het in elkaar en hoe werkt het mannelijk geslacht?

Je penis

Je penis bestaat uit je eikel en drie zwellichamen die zorgen voor een erectie. Als de zwellichamen volstromen met bloed krijg je een erectie. Het mannelijk geslacht in volle glorie.

penis mannelijk geslachtJe zaadballen
De zaadballen van een gezonde en volwassen man hebben een volume van ongeveer 20 milliliter. De zaadballen liggen in de balzak (scrotum) en hangen buiten het lichaam omdat de zaadproductie bij temperatuur lager (34 – 35°C) optimaal is. Waarom dat is, is eigenlijk niet goed duidelijk.

Testosteron

In de  Leydigcellen, in het bindweefsel in je zak,  wordt het hormoon testosteron gemaakt.

Bijbal

Direct tegen je zaadbal aan ligt de bijbal. Dit langwerpige orgaan met een kop, lichaam en staart is enkele centimeters lang is maar de totale lengte van het gekronkelde buisjes in de bijbal is ongeveer 6 meter.

Sperma

Sperma is samengesteld uit zaadcellen en zaadvloeistof, die gemaakt worden in de zaadbal, bijbal, zaadblazen en de prostaatklier. Als je klaarkomt wordt tenminste 2 milliliter zaadvloeistof met zaadcellen geproduceerd.

Zaadcel

De zaadcel heeft een kop, middenstuk en staart. De kop is ovaal van vorm en heeft een lengte van 5 micrometer (0,05 millimeter). De staart heeft een lengte van ongeveer 45 micrometer. Zaadcellen zwemmen met een snelheid van ongeveer 25 micrometer per seconde. En in de kop zit al jouw genetisch materiaal.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT