Is je vrouw zwanger ?

Is je vrouw zwanger
Is je vrouw zwanger? Goed gedaan, je wordt binnenkort vader! Gefeliciteerd! Maar heb je wel een idee hoe zo’n zwangerschap verloopt? Je hebt vast wel gehoord over ochtendmisselijkheid, vochtophoping en emotionele instabiliteit door de hormoonschommelingen. Lees in dit artikel om te weten waaraan je je kan verwachten en wat je het best doet in een concrete situatie. Een gewapend man is er immers twee waard!

is je vrouw zwanger?

 

Ochtendmisselijkheid

De kans is groot dat ze de eerste 3 maanden veel misselijk zal zijn. Die enkel ochtenmisselijkheid, maar ook misselijkheid doorheen de dag. Er zijn zelfs vrouwen die de hele zwangerschap misselijk zijn. Moet je eens indenken: een kater van 9 maanden! Daar word je niet vrolijk van. Je zal ook merken dat de misselijkheid samengaat met zin in vreemd voedsel of vreemde combinaties. Vraag het maar na aan je eigen moeder, zij heeft er hoogstwaarschijnlijk ook mee te maken gehad. Bananen met chips? Het kan allemaal! Dat heeft vrijwel geen effect op de misselijkheid zelf, maar zorg ervoor dat jullie menu een beetje aangepast is. Lees hier wat je allemaal het best kan eten of net aan de kant laten.

Hormoonschommelingen 

Daarnaast krijgt ze ook andere last van hormonen. Het zijn net de zwangerschapshormonen die ervoor zorgen dat de ze humeurschommelingen heeft en opzwelt. Misschien is dat nog wel het ergste voor haar: ze komt kilo’s aan. Probeer haar gerust te stellen en panikeer zelf ook niet. Samen slaan je er samen erdoor!

 

Maar onze rol wordt nog wel eens vergeten. Wij als mannen hebben het ook niet gemakkelijk: je vrouw verandert fysiek en wordt prikkelbaarder. Probeer er zo veel mogelijk geduld voor op te brengen en onthoud dat het tijdelijk is. Daarvoor is deze website er: om jou als man een hart onder de riem te steken. Je praktische adviezen te geven. Je laten voelen dat je er niet alleen voor staat. En om je voor te bereiden op wat komen gaat: de baby en de kraamtijd. Is je vrouw zwanger ? Bereid je maar beter voor.

 

Wat je kan doen

Eén van de meest belangrijke zaken is jouw gezondheid en die van je vrouw op peil houden en stress vermijden. Een zwangerschap is een zware periode waar je als man weinig aan kan doen, maar een gezonde levensstijl en kunnen omgaan met stress is iets waar je wel controle over hebt.

Vitaminen en gezond eten zal heel belangrijk zijn voor een goede ontwikkeling van je baby. Daarom eet je het best gebalanceerd, zo veel mogelijk groenten en fruit. Pas op! Dit wil niet zeggen dat jullie beiden een dieet moeten volgen, integendeel, je mag af en toe snoepen. Maar probeer zo veel mogelijk gezonde voedingstoffen in je dagelijks menu te integreren.

Heb je soms het gevoel dat het teveel voor je wordt? Ga sporten! Een avondwandeling doet al goed, maar een (hard)lopen zal je helemaal als herboren doen voelen. Let erop dat je niet op een hard oppervlak loops en dat je schoenen geschikt zijn om te lopen of een andere sport uit te oefenen. Daarbij zal sporten ook helpen om je stress onder controle te krijgen. Sporten kan ook een groepsactiviteit worden met je vrouw. Probeer bijvoorbeeld yoga!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT