Hoe kies ik de juiste gezinswagen?

Hoe kies ik de juiste gezinswagen in 2020?

 

Een gezinswagen is een van de belangrijkste investeringen voor elk gezin, zeker als uw eerste kindje op komst is. De gezinswagen moet immers de veiligheid van de rit naar school, naar de sportclub en misschien zelfs naar de zon of naar de sneeuw kunnen garanderen. Er zijn echter zoveel verschillende opties op de markt, dat het niet evident is om de juiste keuze te maken. Geen paniek, wij hebben het voor u uitgezocht. Lees hier ons onderzoek naar de perfecte gezinswagen!

Kenmerken van een goede gezinswagen

Een van de belangrijkste zaken van alle producten op de markt is de prijs-kwaliteitsverhouding. Verder kunt u een prioriteitenlijstje maken met hetgeen dat u belangrijk vindt en verwacht van een gezinswagen: hoog laadvermogen, veiligheid, zuinigheid, comfort, uitstraling,… Maar wat maakt een auto tot een goede gezinswagen?

Veiligheid op nummer 1

Het allerbelangrijkst is dat uw gezinswagen veilig is. Wat hoort er hier allemaal bij? De veiligheid van de passagiers (volwassenen en kinderen), van voetgangers en de aanwezigheid van rijhulpsystemen zoals een achteruitrijcamera. Denk hierbij ook aan een autostoel

Ruimtelijk en comfortabel

Een van de belangrijkste zaken waar je mee moet houden is ruimte. Denk hierbij aan de mogelijkheid om de benen uit te strekken (ook voor de kinderen!) én aan de bagageruimte. De kans zit er wel in dat u ooit zult gaan kamperen of nieuwe terreinen gaat verkennen met de kids, dan moet al het gerief daarvoor ook mee. Laat je hierbij niet misleiden door de dimensies van de auto! Ook kleinere gezinswagens kunnen verbazend veel praktische ruimte bieden.

Milieuvriendelijkheid

De dag van vandaag is milieu een van de top-prioriteiten geworden van velen. Roetfilters zijn hiervoor toepasselijk. Vraag zeker aan de verkoper wat de CO 2-emissie bedraagt en welke andere opties er zijn.

 

De VAB-gezinswagen van het Jaar

Al 33 jaar is de ‘VAB-Gezinswagen van het Jaar’ is een van de meest toonaangevende titels in de Belgische automarkt. De testgezinnen krijgen de kans om ter plekke alle participanten auto’s uit te testen en krijgen hierbij een grondige analyse van elke auto. Zij bepalen telkens de winnaar in elk van de drie categorieën. Dit zijn de resultaten van 2020.

  • Categorie 1: auto’s tot € 20.000: Renault Clio
  • Categorie 2: auto’s tot € 31.000: Citroën C5 Aircross
  • Categorie 3: elektrische auto’s tot € 60.000: Kia e-Niro 
De Renault Clio was een duidelijke winnaar in de eerste categorie. De testgezinnen waren vooral tevreden over het dynamisch rijgedrag, de looks van de auto en de ruimtelijkheid binnenin, ondanks zijn kleinere afmetingen.

De tweede categorie heeft Citroën C5 Aircross als winnaar. De test families kozen voor deze wagen omdat het een mooi en modern interieur heeft, zacht rijdt maar vooral ook een grote kofferruimte heeft. Hierdoor kan een gezin met drie kinderen comfortabel meerijden.

De elektrische auto-industrie blijft niet staan en krijgt steeds meer aandacht van de consument. In de laatste categorie haalde Kia e-Niro de overwinning met zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ook op alle andere kenmerken kon Kia afvinken waardoor het beschouwd wordt als een waardige gezinswagen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT