Zwanger? Hier komen de hormonen!

de hormonen
Het ene moment is ze blij, het andere moment verdrietig,… nu heeft ze zin in augurken, straks heeft ze zin in frites… elke ochtend is het een opgave om het ontbijt binnen te houden, kortom: de hormonen van je partner slaan op hol! Proficiat, je wordt papa!

De dingen waar je partner plots trek in heeft, je kunt het allemaal niet bijhouden. Ze beleeft heel de tijd ups and downs en de toiletbezoekjes vermeerderen met de dag. Zwangerschapshormonen hebben een groot effect op je partner. Maar wat gebeurt er nu allemaal en hoe ga je met de hormonen om?

de hormonenOchtendmisselijkheid

Misselijk zijn ’s ochtends? Je partner voelt zich vaak heel de dag niet lekker. Je kunt er, jammer genoeg, niet veel aan doen. Gember heeft een gunstig effect op misselijkheid, dus misschien kun je haar een gemberthee brengen. Het goede nieuws is dat de misselijkheid vaak na de eerste twaalf weken zwangerschap verdwijnt. Geduld oefenen dus!

Toilet

Het eerste waar je partner naar op zoek gaat als je ergens heen gaat, is het dichtstbijzijnde toilet. De blaas van je partner komt door de groei van de baby en dus ook de baarmoeder, onder druk te staan met als gevolg: veel toiletbezoekjes!

Onzekerheid door de hormonen

Je partner kan zich ontzettend onzeker voelen door de hormonen. Ze krijgt van iedereen (ongevraagd) advies en weet soms niet meer wat eerst te geloven. Ze leest dit hier, en hoort iets anders daar en gaat de zwangerschap met deze verhalen vergelijken. Probeer je partner duidelijk te maken dat elke vrouw haar zwangerschap anders beleeft. De onzekerheid is vaak het ergste bij een eerste baby.

Nu weer happy, dan weer down

Je partner is heel wat emotioneler en gevoeliger dan voor ze zwanger was. Iets waar ze vroeger helemaal geen probleem mee had, kan plots een groot probleem worden. Irritatie kan snel de kop op steken, maar even snel weer verdwijnen. Gun haar het voordeel van de twijfel en probeer confrontaties te vermijden.

Een stressende papa heeft geen gunstig effect op een zwangere mama. Probeer vooral goed te luisteren naar je partner en haar gerust te stellen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT