Pretecho

Pretecho
Een pretecho (of pret echo) is eigenlijk hetzelfde als een medische echo waarmee u de baby in de buik kunt bekijken. Het enige verschil in deze twee is dat u voor de pretecho geen verwijsbriefje van uw huisarts nodig heeft en dat u de kosten voor het maken van de echo zelf moet betalen.

PretechoDe voornaamste reden voor het laten maken van een pretecho is dat mensen graag van te voren het geslacht van de baby willen weten, dit is makkelijk tijdens de voorbereidingen.

Beste moment voor de pretecho

Het beste moment voor het maken van een pretecho is rond de 26 weken. Iets eerder en later kan natuurlijk ook wel, maar het beste resultaat zult u rond deze periode bereiken. Het is altijd maar de vraag of de baby goed te zien is op de echo, wanneer de baby verkeerd ligt zal het lastig zijn om bijvoorbeeld een gezicht te zien (u kunt zelfs al bij de echo zien op wie het kindje gaat lijken) of het geslacht kan soms moeilijk te bepalen zijn. Wanneer dit lastig is zou u nog een keertje moeten terugkomen. Meestal kan dit gratis.
U kunt er ook voor kiezen om 2 of 3 echo’s te laten maken en het verloop van de baby mooi te kunnen zien, ook leuk voor later in het babyalbum.

Kosten pretecho

De kosten van een pretecho kunnen sterk verschillen. Soms kost het laten maken van de echo maar 30 euro terwijl het bij anderen rond de 100 euro kost. Een verschil van 70 euro is redelijk veel, zeker op dit soort bedragen maar let wel op wat voor een echo het is. Is het in 2D, 3D of misschien zelfs wel 4D (filmpje).

2D zijn de zwart/wit foto’s, 3D zijn de bruinige foto’s (een stuk mooier) en 4D is eigenlijk een filmpje gemaakt van een aantal 3D foto’s. Het nadeel van 4D is dat dit weer niet in het album is in te plakken als een foto.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT