Vrijen om zwanger te worden

Vrijen om zwanger te worden
Vrijen om zwanger te worden. Je vrouw is maar eens per maand een paar dagen vruchtbaar en in die tijd moet het gebeuren. Het is dus belangrijk dat je er bent als het nodig is.

Op alle andere dagen mag natuurlijk ook maar als jullie een kindje willen is timing wel belangrijk. Het goede nieuws is wel dat als je regelmatig vrijt, en regelmatig is dan zo om de 2 dagen, dat er dan zeker wel vruchtbare dagen bij zitten. Heel veel vaker heeft dan niet veel zin want het duurt toch wel 48 uur voordat je weer voldoende zaadcellen hebt die het eitje kunnen bevruchten.

Vrijen om zwanger te wordenVrouwen hebben een menstruatiecyclus die 26 tot 30 dagen duurt en het gemiddelde is 28 dagen. Het verschilt per vrouw en je kan er de klok niet op gelijk zetten. Dus het beste vraag je het haar. De meest vruchtbare dagen heeft zij enkele dagen vóór de eisprong (ovulatie) en enkele dagen daarna. De eisprong komt zo ongeveer 2 weken vóór de volgende menstruatie. Als je vrouw een gemiddelde cyclus van 28 dagen heeft dan is ze zo 4 dagen voor en tot 2 dagen na de eisprong vruchtbaar omdat jouw zaadjes zo een paar dagen hun werk kunnen blijven doen.
Voor de exacte rekensommen kijk je het best hier.
De vruchtbare perioden van je vrouw kunnen op verschillende manieren bepaald worden:

De temperatuurmethode

Met de temperatuurmethode wordt het moment van de eisprong achteraf bepaald. Na de eisprong stijgt de lichaamstemperatuur van je vrouw lichtjes en dat helpt dan om de cyclus nauwkeuriger te bepalen. Dus als je weet wanneer de eisprong was dan moet je of heel erg opschieten of nog 4 weken geduld hebben. Echt nauwkeurig is het niet maar het helpt om het juiste moment te bepalen. Lees hier meer.

Een vruchtbaarheidskalender

Op een vruchtbaarheidskalender kan je vrouw alle details vastleggen en zo bepalen wanneer ze het vruchtbaarst is. Hang de kalender op in de slaapkamer en je weet precies wanneer actie vereist is. Een kalendervoorbeeld kan je downloaden op onze website voor zwangere vrouwen en jonge mama’s

De ovulatie test

Het meest betrouwbaar is een ovulatietest die je bij de apotheek kan kopen.
De ovulatietest meet de hoeveelheid ovulatiehormoon LH. 24 tot 36 uur voor de eisprong stijgt het hormoon LH en dat zijn nu juist de twee beste dagen om zwanger te worden. Door te vrijen om zwanger te worden tijdens deze twee dagen heb je de meeste kans om zwanger te worden. Het LH hormoon kan gemeten worden in de urine en is dus heel eenvoudig te gebruiken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT