7 leuke dingen om te doen met je baby

Soms lijkt het alsof je weinig activiteiten kan ondernemen met een baby, maar er is meer te doen dan je denkt. Leuk voor je kind, maar ook voor jou als papa. En het belangrijkste voordeel is dat je samen een band opbouwt. Deze 7 leuke dingen kan je doen met je kind in z’n eerste jaar!

Lees je kind verhalen voor

Samen een boekje lezen is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van je baby. Je kan dit natuurlijk makkelijk thuis doen, maar het kan ook erg leuk zijn om er eens op uit te gaan. Ga bijvoorbeeld eens naar de bibliotheek in je buurt. Misschien worden er wel activiteiten georganiseerd met voorlezen.

Samen dansen op muziek

Muziek heeft een positief effect op kinderen want ze worden er vrolijk van. Zet eens leuke kinderliedjes op en dans samen op de muziek. Je zal zien dat jij er ook heel blij van wordt!

Wandelen

Naar het bos, door het park of gewoon een klein rondje in het dorp: wandelen in de buitenlucht doet altijd goed. Zowel voor jou als je baby. Je kan wandelen met de kinderwagen, maar je kan je baby ook meenemen in de draagzak als je dat leuk vindt.

Naar de kinderboerderij of dierentuin

 Heb je zin om er écht even op uit te trekken? Dan is een uitstapje naar de kinderboerderij of dierentuin een leuk idee. Welk dier het ook is, kinderen vinden dieren nu eenmaal heel leuk.

Daarnaast is zo’n uitstapje ook nog eens leerzaam. Je kind leert zo verschillende dieren kennen en durft ze misschien ook wel te aaien. Er zijn vaak ook genoeg gelegenheden om je kleintje te verschonen en/of een hapje te gaan eten.

Ga samen naar het zwembad

De meeste baby’s vinden het geweldig om te “zwemmen” en zo leert je kind in contact te komen met water. Zoek wel een zwembad waar een babybadje is voorzien, want daarin is het water vaak wat warmer dan normaal. In het begin is het water wellicht even wennen, maar daarna wordt spelen in het water alleen maar leuk!

In de zomer kan je natuurlijk thuis ook een babyzwembadje opzetten in de tuin. Zo kan je baby lekker plonzen in zijn vertrouwde omgeving en hoef je je niet te verplaatsen. Blijf wel altijd in de buurt want een baby heeft slechts een klein beetje water nodig om te verdrinken. Plaats het zwembadje bijvoorbeeld voor je loungeset, zo kan jij rustig relaxen terwijl je baby lekker speelt! Tip:Ben je nog op zoek naar een toffe loungeset of andere tuinmeubelen? Neem dan zeker eens een kijkje bij Kees Smit Tuinmeubelen.

Een dagje naar het strand

In de zomer is een dagje naar het strand ook een leuk idee. Lekker in de buitenlucht met water en zand spelen vindt je baby gegarandeerd geweldig. Vergeet dus zeker geen emmertje en schepje mee te nemen! Let er wel goed op dat je je baby beschermt tegen de zon. Smeer je baby voldoende in met een zonnebrandcrème en hou hem of haar zoveel mogelijk uit de zon, bijvoorbeeld door een parasol en zonnehoedje.

Vingerverven

Oké, deze activiteit vraagt wellicht wat geduld, maar het levert wel dolle pret op. Want geef toe, vingerverven vond jij ook fantastisch als kind! Naast dat jullie waarschijnlijk veel plezier zullen hebben, is het ook goed voor de creativiteit en de zintuigen van je baby. Je kind leert zo op een spelende manier de kleuren te herkennen.

En als het mooi weer is, kan het ook gewoon buiten. Maak samen bijvoorbeeld een mooi kunstwerkje voor de mama, dat zal zij zeker geweldig vinden!

Welke dingen vind jij het leukste om te doen met je baby?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT