Ultieme ontspanning voor papa: fietsen!

Fietsen kan iedereen, en zou iedereen veel vaker moeten doen. Want het is niet alleen gezond, het is ook últieme ontspanning. Zéker nu je een druk leven hebt of krijgt als vader, is het een aanrader om er af en toe lekker op de fiets op uit te trekken. Heb je nog geen fiets, of is je huidige fiets niet meer geschikt voor “lekker relaxt fietsen”? Dan is het lezen van dit artikel zeker de moeite waard. We geven 3 redenen om een fiets te kopen.

1. Gezond voor lichaam én geest

Zoals algemeen bekend is, is bewegen gezond. Het zorgt ervoor dat je spieren soepel blijven en dat je conditie op pijl blijft. Daarnaast blijf je goed in vorm. Een mooi lijntje vind iedereen tenslotte toch leuk? Zo ben je voor de zomer weer in shape. Fietsen is gezond voor zowel lichaam als geest, dus naast jouw shape, is fietsen ook goed voor mentale ontspanning. Even geen werk, even geen stress.

2. Fietsen maakt gelukkig

Fietsen maakt écht gelukkig. Dat klinkt misschien wat overdreven voor je, maar het is echt waar. Door veel beweging maak je geluksstofjes aan, en die geven je een prettig gevoel. Zéker fietsen helpt daarbij. Want naast de beweging op zichzelf, zorgt fietsen er ook voor dat je de omgeving waarin je fietst bewust in je opneemt, en dat je je gedachten kan verzetten, als je bijvoorbeeld een drukke werkdag hebt gehad of juist voor de boeg hebt.

Daarnaast maakt fietsen niet alleen jou gelukkig, maar ook het milieu. Wat nu als je met je fiets naar het werk gaat, in plaats van met de auto? Dat scheelt heel veel milieuvervuiling per jaar, en tevens heb je meteen jouw dagelijkse beweging. Doen dus!

3. Van fietsen word je slimmer

We liegen niet: van fietsen word je slimmer. Want door meer te bewegen maak je nieuwe hersencellen aan. Echt waar. Natuurlijk ben jij al héél slim, maar iedere kilometer op je tweewieler is dus een mooie investering in jouw slimheid!

4. Fietsen kost niets

Fietsen is een mooie gratis manier van ontspanning, en zeker in jouw drukke leven als vader, is fietsen daarom een welkome manier van ontspannen. Even een momentje voor jezelf, om na te denken over wat je allemaal al bereikt hebt en wilt bereiken. Ben je niet zo’n “denker”? Ga dan fietsen met je partner. Je zal zien dat je vanzelf tot leuke, interessante of diepgaande gesprekken komt, die je thuis op de bank niet aanhaalt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT