Babykamer verlichting uitkiezen: 4 tips

De juiste verlichting kiezen voor een babykamer is zeker niet onbelangrijk. Nadat je hard aan de slag bent gegaan om de babykamer in te richten, wil je natuurlijk ook dat de verlichting helemaal klopt. Daarnaast moet de verlichting voor een babykamer voldoen aan een aantal voorwaarden, denk aan veiligheid en functionaliteit. Kan je nog wat hulp gebruiken om de verlichting voor de babykamer uit te kiezen? Wij zetten een aantal tips op een rijtje voor je!

1. Veiligheid

Veiligheid gaat boven alles. Daarom is het belangrijk dat de baby vanuit zijn bed niet bij gevaarlijke dingen kan. Zorg dat het stopcontact, de snoer van de lamp én de lamp zelf ver genoeg van het babybedje verwijderd zijn. Het is van belang dat de baby de lamp niet kan aanraken. Een krachtige lamp kan namelijk erg warm worden. Ook scherpe randen vermijd je beter. Als je de mogelijkheid hebt, kies dan een lamp zonder losse onderdelen.

2. Stabiliteit

Kijk altijd even na of de lamp voldoende stabiel is. Vooral nachtlampjes zijn soms erg licht en kunnen makkelijk omver vallen. Om dit te voorkomen, zet je de lamp het best op een stevige ondergrond. Bij sommige lampen kan je de armaturen ook vastschroeven aan de ondergrond. Een ongeluk is snel gebeurd en dat wil je natuurlijk liever niet meemaken.

3. Functionaliteit

Tegenwoordig zijn er ook lampen die meer doen dan alleen de kamer verlichten. Een eerste voorbeeld is de slaaptrainer. Deze leert moeilijke slapers op een speelse manier wanneer het tijd is om te gaan slapen en wakker te worden. In de vorm van een leuk figuurtje verschijnt er een lichtje op een zelfgekozen tijdstip. Daarnaast kan je kiezen voor een babyprojector. Ook deze vind je in de vorm van een figuurtje. Een babyprojector tovert een donkere babykamer om in een rustige ruimte om te slapen. Meestal heeft zo’n projector ook de optie om rustgevende muziek af te spelen en dit kan je baby helpen om rustig in slaap te vallen. 

4. Gebruiksgemak

Iedere ouder moet ‘s nachts wel een keer opstaan voor zijn baby. En dan is het ontzettend fijn als de schakelaar gemakkelijk terug te vinden is in het donker. Handig is wel om voor een nachtlampje met LED-verlichting te kiezen, vaak ook in de vorm van een figuurtje. In de meeste gevallen hoef je dan enkel zachtjes op het hoofdje te tikken om het licht aan te steken.
Op die manier kan je jouw baby sneller helpen én kan jij als ouder dus ook weer sneller naar je bed. Win-win, toch?

Ben je nog op zoek naar verlichting voor in de babykamer? Neem dan eens een kijkje bij Lampdirect. In deze webshop vind je een ruim assortiment aan verlichting, lampen, lichtbronnen en armaturen. Zeker een bezoekje waard!

Welke soort verlichting verkies jij in de babykamer? We zijn benieuwd naar je reactie!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT