Verschillende soorten behang voor de babykamer uitgelicht

Er zijn heel veel verschillende stijlen en mogelijkheden. In dit artikel hebben we een aantal geweldige soorten behang voor de babykamer uitgelicht.

Je kleintje verdient natuurlijk de allermooiste kamer. Met een fijn bedje, leuke accessoires en genoeg speelgoed. Om het geheel helemaal compleet te maken, heeft ook de muur wat extra aandacht nodig. Je kunt het in een leuke kleur verven, maar je kunt het ook wat origineler aanpakken met behangpapier!

Er zijn heel veel verschillende stijlen en mogelijkheden. In dit artikel hebben we een aantal geweldige soorten behang voor de babykamer uitgelicht.

Grafisch gebergte

Grafische vormen en zachte kleuren gaan prima samen. Het heeft juist een heel rustgevend effect! Kies voor behang met een gebergte in natuurlijke tinten. Dit oogt rustig, maar het is absoluut niet saai. Je kunt ook voor een bijpassende roze of blauwe kleur gaan. Alle doffe kleuren gaan goed samen met een houten vloer. Dat kan uiteraard ook een kunststofvloer zijn met een houtlook.

Wolkjes behang

Een wolkenpatroon is schattig en stijlvol tegelijk. De strakke vormen zouden goed staan in een Scandinavische kinderkamer! De lichtblauwe kleur geeft de ruimte een frisse look. Als je het patroontje toch erg druk vindt, kun je ook maar één wand ermee behangen. Laar de rest van de kamer wit met hier en daar details van licht hout.

Subtiele stippen

Soms is een subtiel stipje al genoeg. Je hoeft helemaal niet groots uit te pakken om een mooi resultaat te krijgen. Bij zo’n eenvoudige print is het vaak ook mooi om meer aandacht te geven aan de textuur van het behang. Van dichtbij oogt het dan net wat interessanter. Pas de kleur van de stippen aan op de rest van de inrichting of kies een hele neutrale kleur.

Bomen of bladeren

Ook kinderen worden blij van de natuur. Een muur met bomen of bladeren is dus ook een toffe optie. Hiermee haal je buiten naar binnen, zonder gebruik te maken van echte planten. Alhoewel een boompje in een mooie pot ook een leuke toevoeging kan zijn. Vind je het wat te lief ogen? Dan kun je ook voor een tropische jungle print gaan. Dat is wat stoerder dan een simpele boom.

vloer van de babykamerBehang met structuur

Ben je gek op de industriële stijl? Dan kun je dit prima doortrekken in de babykamer! Let er alleen wel op dat het knus en gezellig blijft. Op het voorbeeld hierboven zie je een goede combinatie van een stoere muur en een zachte inrichting. De grijze muur heeft de structuur van beton, maar ziet er van dichtbij een stuk warmer uit. De textuur geeft de ruimte een originele touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT