Verbouwen tijdens de zwangerschap

Heb je vanaf het begin van de zwangerschap een vrije kamer die perfect is als babykamer? Klap dan in je handen van geluk, want de meeste ouders in spé moeten nog ruimte maken. En als de zwangerschapstest dan positief is, komt er haast achter.

Verbouwen tijdens een zwangerschap kan voor een heleboel uitdagingen zorgen. Lees hier daarom waar je rekening mee moet houden tijdens de verbouwing.

Plan je verbouwing goed

Het is natuurlijk vervelend om bij de geboorte van jullie kindje nog midden in een verbouwing te zitten. Het beste is om je verbouwing af te hebben voordat jullie zwanger zijn, maar dit is vaak niet haalbaar. Daarom is het belangrijk om een goede planning te maken. Zorg dat de planning strak en haalbaar is. Besluit wat er moet gebeuren en wie wat wanneer gaat doen. De man zal hierbij wat meer zijn handjes uit de mouwen moeten steken, omdat een zwangere vrouw niet veel kan bijdragen tijdens het verbouwen.

Ga op vakantie tijdens de verbouwing

De beste manier om te verbouwen tijdens de zwangerschap is om te zorgen dat je lekker ver weg bent. Zeker na het eerste trimester is het voor de vrouw lastig om mee te helpen. Huur daarom een aannemer in en ga lekker samen op vakantie. Zo wordt je verbouwing goed uitgevoerd en hebben jullie geen stress. Hoe verder je in je zwangerschap komt, hoe belangrijker rust wordt voor de baby. Neem daarom geen risico en geniet voor de laatste keer met z’n tweetjes van een welverdiende vakantie.

Zorg voor een veilige verbouwing

Tijdens de verbouwing komen er allerlei stoffen vrij die schadelijk kunnen zijn voor de baby. Zeker in oudere huizen heb je bijvoorbeeld een grotere kans om asbest tegen te komen. Ook chemische stoffen als terpentine, ammoniak en andere agressieve schoonmaakmiddelen zijn schadelijk voor de baby. Het is daarom verstandig om als zwangere vrouw niet te gaan schuren of verven. Zorgt de verbouwing ervoor dat jullie huis is veranderd in een stofwolk is veranderd? Schaf dan mondkapjes aan om te voorkomen dat je schadelijke stoffen inademt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT