Vlaamse man neemt meer tijd om te koken

vlaamse man
De Vlaamse man neemt meer tijd om te koken dan Nederlandse man. Helft Vlaamse mannen gebruikt liefst dagverse ingrediënten om eten te bereiden
Vergeleken met de Nederlandse man is de Vlaamse man zich meer bewust van gezonde voeding. 53% gaat naar de markt en de slager voor zijn verse ingrediënten, tegenover 44% van de Nederlandse mannen. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek naar de Vlaamse en Nederlandse man door mannenmodeketen Only for Men.

vlaamse manDaarnaast kookt bijna een kwart van de Nederlandse mannen met behulp van pakjes en zakjes (23%), tegenover slechts 10% van de Vlaamse mannen. In zowel Vlaanderen als Nederland is een recept opzoeken via internet, en de boodschappen doen in de supermarkt, een goede tweede (beiden 30%). De Nederlandse foodexpert Dirk Mulder heeft vorig jaar al aangegeven dat voeding en gezondheid steeds meer in de schijnwerpers staan. Dit is allang geen hype meer, maar een langjarige trend. Ook mannen gaan mee met deze ontwikkeling.

Vlaamse man eet het liefste thuis

Drie op de tien Vlaamse mannen eet het liefst in een restaurant. Daarentegen eet 62% van de Vlamingen juist graag thuis. Het favoriete gerecht is voor 10% van de Vlaamse heren een quinoa salade met superfoods. Dit verkiezen zij boven friet met een snack (7%). De topfavoriet blijft toch een schoten met biefstuk, friet en sla (66%). Ter vergelijking: Slechts 7% van de Nederlandse mannen kiest voor de gezonde quinoa salade met superfoods, 8% kiest voor friet met een snack.

De Vlaamse man kiest bier of alcoholvrij

Ruim de helft van de Vlaamse mannen drinkt graag een biertje tijdens het uitgaan. Op een goede twee plaats komt frisdrank. Sterker nog, meer dan een kwart van de Vlamingen drinkt liever geen alcohol terwijl ze op stap zijn met hun vrienden (26%). Mannen blijven mannen, ook in Nederland kiest ruim de helft voor een biertje. Zij drinken echter wel meer wijn dan de Vlamingen (17% tegenover 15%).

Sportieve Vlaamse mannen

62% van de Vlaamse mannen doet aan sport. In Nederland is dit 65% van de mannen. De meest sportieve mannen van Vlaanderen wonen in Vlaams-Brabant;71% doet hier aan sport. De meest sportieve Nederlanders komen uit de provincie Zuid-Holland, hier sport zelfs 75%. De sportieve Vlaamse mannen geven wel toe dat ze sporten wanneer ze het zelf uitkomt (28%).

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT