Skelter is ideaal speelgoed voor elk kind

skelter
Mijn broertje was afgelopen week jarig en het enige wat hij voor zijn verjaardag wenst is dat mijn ouders voor hem een skelter kopen. Mijn ouders hebben op het Internet rondgekeken, op zoek naar een passend cadeau. Dat bleek niet zo eenvoudig te zijn. De webwinkels die zich specialiseren in de skelter kopen namelijk een ruim assortiment in, dat er al snel voor zorgt dat je als consument door de bomen het bos niet meer ziet.

Zo zijn ze erachter gekomen dat skelters in verschillende maten verkrijgbaar zijn: van klein, medium, groot tot XL. Mijn broertje is pas vijf geworden dus mijn ouders hebben voor de trapauto van 2-5 jaar gekozen, waarbij je uitkomt op een kleine gocart. Deze trapauto is heel eenvoudig en is geschikt voor peuters en kleuters. Dus perfect voor mijn broertje!

Skelter onderdelen; van een luchtband tot aan een stuur

Naast skelters voor twee tot vijfjarigen zijn er ook speelgoedauto’s voor oudere kinderen, vanaf zeven jaar. Deze modellen hebben meer onderdelen dan een trapauto voor de jongere doelgroep. Wat betreft de extra skelter onderdelen kun je denken aan hogere wielen, versnellingen en de mogelijkheid om zowel naar voren als naar achteren te trappen.

Je kunt deze onderdelen ook los aanschaffen, in het geval je zelf een trapauto wilt bouwen of een onderdeel stuk is gegaan. Denk aan items als een luchtband, spatborden, stickers of een stuur. Maar, je kunt ook denken aan een stoeltje, een stuurstang, trappers of een voorkap. Ik wil wel graag adviseren om van tevoren te controleren of dit item geschikt is voor de trapauto, waarbij je onder meer dient te letten op de juiste maat.

Skelter aanhanger: van speelgoed tot aan een hulpmiddel rondom het huis

Naast deze skelter onderdelen is het ook leuk om de speelgoedauto uit te breiden met accessoires, zoals een  skelter aanhanger oftewel een skelter kar genoemd. Op deze manier kan hij of zij handig iets meenemen, zoals bijvoorbeeld ander speelgoed. Naast speelgoed kun je ook denken aan zand of bladeren die je meeneemt van de ene plek en uitlaad op een andere plek. Zo kunnen ouders ook nog profiteren van de speelse expansies van hun jonge kroost.

Een skelter kent verschillende designs en is geliefd bij ouders

Naast de leeftijd is het ook aan te raden om bij een keuze voor een racewagentje rekening te houden met de verschillende designs. Veel skelters zijn ontworpen met de gemiddelde gebruiker in het achterhoofd, namelijk de jongen, en ogen dan ook stoer. Maar ook voor meisjes zijn speelgoedauto’s ontworpen, en zijn ze uitgevoerd in de kleur roze.

Veel kinderen zijn erg enthousiast als het aankomt op skelteren. Het is namelijk erg stoer om er een te hebben. Met de hiervoor genoemde tips zal een zoektocht naar een bijpassend racewagentje gemakkelijk verlopen. Je weet nu immers waar je op dient te letten. Naast dat kinderen een trapauto zien als een leuk stuk speelgoed en met vriendjes buiten spelen, zijn ze ook nog eens fysiek actief en zijn ze druk in de weer om hun creativiteit te ontplooien.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT