Drinken jongens evenveel als meisjes?

drinken jongens evenveel als meisjes
Wist je dat ze niet alleen zeggen dat borstvoeding goed is voor de gezondheid en de ontwikkeling van je baby, maar dat deze feiten over borstvoeding nog waar zijn ook? Drinken jongens evenveel als meisjes? In de westerse wereld zijn we zo gewend geraakt aan voeden met kunstmatige babyvoeding, dat de regels daarvan voor alle baby’s lijken te moeten gelden.Ze passen echter niet bij borstvoeding. Voeden op schema kan een moeder een zeker gevoel geven maar dit kan er juist voor zorgen dat de melkproductie vermindert.

Borst gevoede baby’s weten zelf heel goed wanneer ze honger hebben en hoeveel ze willen eten. Daarom wordt “op vraag voeden” aangeraden. Het is belangrijk om de natuur zijn gang te laten gaan. We kunnen van baby’s immers niet verwachten dat zij zich aan ons volwassenen aanpassen. Het beste is dat de mama zich aan de baby aanpast.

30% van de baby’s drinkt per voeding één borst, de rest twee, of combinaties van één en twee borsten. Na een aantal weken wordt duidelijk hoe het met jouw baby gaat, dring hem of haar niets op. Bijna alle pasgeboren baby’s komen na een aantal weken in hun eigen ritme. Ook nachtvoedingen komen heel regelmatig voor. Ongeveer 75% van alle borst gevoede baby’s drinkt ’s nachts minstens één keer. Ze drinken dan ongeveer 20% van wat ze in 24 uur nodig hebben. Nachtvoeding afbouwen is dus borstvoeding afbouwen. Niet doen, bovendien wen je eraan.
Drinken jongens evenveel als meisjes? Ja, jongens drinken ietsje meer dan meisjes.

Drinken jongens evenveel als meisjes?Probeer je baby ook niet te vergelijken met de baby van je vriendin die nog maar 5 of 4 voedingen krijgt. Iedere baby is anders. Borst gevoede baby’s drinken tussen de drie en zes maanden, zolang ze alleen moedermelk krijgen, net zoveel en net zo vaak als met drie maanden. Maar wel efficiënter en dus korter. Dat is normaal! Borst gevoede baby’s drinken gemiddeld 750 – 850 ml per 24 uur, dat is ook normaal.

Ga je weer aan het werk en wil je borstvoeding blijven geven? Dat is prima met elkaar te combineren. Naast een goede kolf is het ook van belang dat je je baby op tijd uit de fles leert drinken.

Probeer dan Calma van Medela. Bij dit voedingssysteem heeft je baby dezelfde techniek nodig als aan de borst. Wacht hier niet te lang mee. Vanaf een week of vier elke dag een klein beetje afkolven en door bijvoorbeeld papa laten geven kan het weigeren van de fles rond de tijd dat je gaat werken voorkomen.

Recent onderzoek geeft nieuw inzicht en antwoord op vele vragen van moeders en is samengevat in een handig overzicht!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT