Medela, de expert op het gebied van borstvoeding en moedermelk

Freestyle Swingmaxi medela

Er bestaat geen twijfel over: borstvoeding geven is het allerbeste voor je kindje! Borstvoeding en moedermelk is de ideale voeding voor baby’s omdat het alle voedingsstoffen bevat die de baby in de eerste zes maanden van zijn leven nodig heeft om gezond op te groeien. Een baby heeft wanneer hij borstvoeding krijgt geen andere melk, voedsel, drank of zelfs water nodig.

Freestyle SwingmaxiSoms is het niet mogelijk om (direct) borstvoeding en moedermelk te geven, bijvoorbeeld omdat je niet in de buurt van je kindje kunt zijn vanwege werk, vanwege pijnlijke tepels of omdat je de vader ook graag eens een flesje wil laten geven. Dan bieden de kolven van Medela een uitkomst. De borstkolven, maar ook de andere producten in het assortiment van Medela, zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. En omdat we het ook belangrijk vinden dat de kolf aansluit op de wensen van de moeder, hebben we verschillende varianten.
Om de borstvoeding op gang te krijgen, als je baby onvoldoende zuigreflex heeft omdat het te vroeg is geboren of wanneer jij en je baby langer in het ziekenhuis moeten blijven, biedt Medela Symphony een uitkomst. Deze kolf is uitgerust met de 2-Phase Expression® Technology. Deze technologie is ontwikkeld door Medela en bootst het natuurlijke drinkgedrag van je baby na. In fase 1 wordt de toeschietreflex opgewekt. Dit merk je doordat er korte zuigbewegingen gemaakt worden en zodra je toeschietreflex op gang gekomen is, merk je dat de kolf overschakelt naar fase 2, de afkolffase waar de zuigbewegingen langer zijn. Je baby doet precies hetzelfde wanneer ’t aan de borst drinkt. Niet alleen de Symphony, maar ook de persoonlijke kolven van Medela zijn uitgerust met deze technologie.

weleda calma keyvisualNa het gebruik van de Symphony, die vooral bedoeld is om de borstvoeding op gang te brengen, kan een keuze worden gemaakt uit het brede aanbod persoonlijke kolven van Medela. De keuze is afhankelijk van de mate van gebruik en persoonlijke voorkeur om bijvoorbeeld enkel of dubbel te kolven. Kies je voor dubbelzijdig, elektrisch kolven, dan heeft dit overigens vele voordelen. Niet alleen voor jou omdat je sneller klaar bent met kolven en de melkproductie extra gestimuleerd wordt, maar ook voor je kindje. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat door dubbelzijdige, elektrisch kolven de melk een hogere voedingswaarde* heeft. Met Medela Swing maxi of Freestyle kun je efficiënt, comfortabel en snel dubbelzijdig, elektrisch kolven.

De afgekolfde melk kun je vervolgens met Medela Calma aan je baby geven. Door je baby Medela Calma aan te bieden, gebruikt je baby dezelfde drinktechniek als aan de borst, namelijk door een vacuüm te creëren. Alleen dan stroomt de melk. Dit heeft als voordeel dat je baby zelf een pauze in kan lassen of even rustig adem kan halen. Doordat de drinktechniek identiek is, kun je borstvoedingen en voedingen met Calma moeiteloos afwisselen en voorkom je dat je baby niet meer aan de borst wil drinken.

Voor meer informatie over de producten van Medela kun je terecht op onze website: www.medela.be of vind Medela Benelux op Facebook en Youtube.

*Jones E, Dimmock PW and Spencer SA. A randomised controlled trial to compare methods of milk expression after preterm delivery. Arch Dis Child Fetal Neonatal Ed 2001; 85: F91-F95

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT