Tips voor baby foto ‘s

Tips voor baby foto
Als nieuwe papa probeer je natuurlijk jullie nieuwe spruit zo vaak en zo mooi mogelijk op de foto te zetten. In dit artikel vind je een aantal tips voor baby foto ‘s om de mooiste herinneringen vast te leggen of foto’s te trekken voor een kaartje, canvas fotodoek of als cadeau aan de grootouders.

Liever geen flits gebruiken

Om je jonge kindje niet te veel te laten schrikken en een mooie serie foto’s te trekken gebruik je beter geen flitser. Stel je camera in op een hoge ISO waarde bijvoorbeeld 800. Je kunt dan ook in wat donkerder ruimtes fotograferen zonder flitslicht.

Tegenlicht

Fotograferen met tegenlicht en zonder flitser levert meestal geen mooie foto’s. Veel details zijn dan niet goed zichtbaar. Probeer altijd met het licht in je rug je baby te fotograferen. Met licht van de zijkant kan wel een mooi effect geven. Let er wel op dat het licht niet te fel is. De baby knijpt dan de oogjes toe en de details van de foto zullen eerder verdwijnen door de grote contrasten.

Oogjes scherp

Als je van dichtbij fotografeert of op een bepaalde manier inzoomt zijn vaak niet alle onderdelen scherp. Dat kan een mooi effect geven als je er wel voor zorgt dat de oogjes van je kindje altijd scherp zijn.

Zoomlens

Tips voor baby fotoJe kindje staat het mooist op de foto als het spontaan is en hij niet in de gaten heeft dat je de aandacht op hem richt. Onopvallend fotograferen gaat gemakkelijker als je verder van het onderwerp af bent en een telelens komt dan goed van pas. Je fotografeert de baby of peuter min of meer ongemerkt terwijl ze opgaan in hun spel.

Op gelijke hoogte

Probeer bij het trekken van foto’s dat je op gelijke hoogte met je kindje bent. Dat verhoogt de ‘intimiteit’ en maakt de foto persoonlijker.

Camera bij de hand

Een van de belangrijkste tips voor baby foto ’s is om te zorgen dat je camera altijd opgeladen is en binnen handbereik ligt. De mooiste momenten zijn de onverwachte momenten. Wees er op voorbereid. Maar ook als je een serie foto’s gaat plannen zijn dit wel belangrijke tips voor baby foto ‘s.

Close up

Een close up maken van het gezichtje je baby is moeilijk maar geeft wel mooie resultaten. Natuurlijk kan je ook alleen de voetjes of de vingertjes op de foto zetten of juist details van het gezichtje.

Compositie

Experimenteer ook met de compositie van je foto’s. Je kan je baby scherp vooraan in beeld zetten en met op de achtergrond papa of mama.

Met deze tips voor baby foto ’s heb je een mooi basis voor een kaartje of canvas fotodoek. Drukzo.be kan die voor je maken.

Veel succes!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT