Kraamvisite

kraamvisite
De eerste dagen nadat dat je vader bent geworden, zweef je op een roze wolk. Klinkt als zweverig gelul, maar het is echt waar. Alles is mooi, de muziek van Kane klinkt zelfs prima.

En zo trots als je bent laat je je kleine ook aan iedereen zien die het maar wilt zien. Natuurlijk komen de eerste dagen je ouders, schoonouders, broers en zussen, opa’s en oma’s en goede vrienden naar de kleine kijken. Nadat je de geboortekaartjes hebt gestuurd komen er ook andere mensen bij junior kijken: vage vrienden, collega’s, buren, ooms en tantes, oudtantes, vrienden van je ouders. Kraamvisite noemen ze dat.

kraamvisiteKraamvisite

Het vervelende aan kraamvisite is dat iedereen weet dat ze niet te lang moeten blijven, maar het toch doen. Sommige zijn niet weg te krijgen. De norm is dat men ongeveer een uurtje blijft. Als je na een uur beleefd vraagt of ze nog wat te drinken willen (om hen de kans te geven te zeggen dat ze maar eens op moeten stappen), zijn er ook altijd die dan zeggen: “ja lekker”. Daar zit je dus niet op te wachten.

Een paar tips om kraamvisite te beperken of zo kort mogelijk te houden:

  • Verstuur geen geboortekaartjes, maar een digitale kaart of zet een website op. Veel oudjes hebben geen internet dus een mooie smoes om die oudjes buiten de deur te houden. Dat schelen er weer een paar.
  • Zeg tegen je vrouw / vriendin dat ze zich niet moet opmaken want dan ziet ze er lekker moe uit. Bij voorkeur ligt ze zelfs in bed als de kraamvisite komt. Peper er vanaf het begin van het bezoek in dat de bevalling er flink heeft ingehakt bij jullie en dat ook die slapeloze nachten je nu behoorlijk beginnen op te breken.
  • Biedt de  kraamvisite een paar slechte stoelen aan, van die inklapbare. Deze zogenaamde ‘pleur-op-stoelen’ zitten zo slecht dat het bezoek binnen de korste keren zijn kont licht.
  • Laatste tip en misschien ook wel de beste (maar niet de goedkoopste): geef een babyborrel. Ben je binnen een paar uur van het gehele gezeur af. Mensen die niet kunnen hebben pech.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT