De eerste weken zwangerschap

eerste weken zwangerschap
Aanpoten jongen in de eerste weken zwangerschap! Je vrouw is (waarschijnlijk) veel misselijk dus zul je haar goed moeten verzorgen. Het wil nog wel eens helpen als ze wat gegeten heeft voordat ze uit bed komt. Dat betekent voor jou extra vroeg je wekker zetten en een ontbijtje op bed verzorgen.

eerste weken zwangerschapTroost je: dit hoeft geen uitgebreid ontbijt te zijn. Een beschuitje en thee is meestal voldoende. Maak het niet te gek, voordat je het weet is ze er aan gewend.

Ander nadeel is de vermoeidheid. Zo’n zwangerschap vraagt nogal wat van haar lichaam. Vaak voorkomende zwangerschapskwaaltjes zijn onvermijdelijk. Na het eten ’s avonds kruipt je vrouw in bed om daar pas de volgende ochtend (na het door jou klaargemaakte ontbijtje dus) weer uit te komen. Maar… ieder nadeel heeft zijn voordeel: je hoeft voorlopig ’s avonds niet naar haar TV programma’s te kijken. Je kunt gewoon naar voetbal en andere belangrijke programma’s kijken zonder dat zij er doorheen zit te ouwehoeren.

Veel seks zul je deze weken niet hebben. Misschien vind je dat wel effe lekker, omdat je niet gelijk “raak schoot” en je dus de afgelopen maanden flink aan de bak moest. Hé laten we eerlijk zijn: wij willen zo veel mogelijk seksen, maar niet (altijd) op gezette tijden omdat ze misschien vruchtbaar is. Wij hebben ook gevoel…

Troost je als je deze periode weinig seks hebt. Er komt een periode tijdens de zwangerschap dat je terug verlangde naar deze tijd.

Tip voor de eerste weken zwangerschap: zorg dat er altijd een opgeladen huistelefoon boven ligt zodat zij de telefoon op kan nemen. Dan hoef jij ’s avonds niet telkens naar boven met die telefoon als je schoonmoeder belt. Want die zal deze 9 maanden een hotline met haar dochter hebben.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT