De volgende baby

Mijn vrouw is klaar voor de volgende baby, maar ben ik het wel?
Er is jammer genoeg geen makkelijk antwoord beschikbaar voor deze vraag. Er zijn wel enkele punten waar je aan moet denken en die je kunt bespreken met je partner.

Financieel
Kunnen jullie de volgende baby financieel aan? Gaat er een van jullie meer uren werken om rond te komen of allebei? Kun je op bepaalde dingen besparen? Heb je dit er allemaal voor over?

De zwangerschap en de bevalling
Ben je bang dat je partner een moeilijke zwangerschap en bevalling tegemoet gaat? Bespreek het met haar, want zij is diegene die uiteindelijk zal moeten doen. Een ouder zijn is niet eenvoudig, laat staan een zwangere ouder. Is ze er klaar voor?

Bespaar tijd
Je zult veel minder tijd hebben maar als je goed plant, zul je zien dat je toch wel wat tijd kunt besparen. Je kunt misschien een poetsvrouw aannemen of je maakt maaltijden voor een hele week klaar. Maak een goede planning en je kunt zeker een kwartier tot twintig minuten per avond besparen. Het lijkt niet zo veel, maar het kan een wereld van verschil maken.

volgende baby

Je eerstgeborene
Is je eerste kindje al een bezig bijtje? Kom je handen en ogen tekort? Ben je bang dat je tweede ook een temperament gaat hebben? Elk kind is anders en je volgende uk heeft waarschijnlijk een compleet ander karakter dan de eerste.

Van meer dan 1 kind houden
Het is heel normaal dat je je hier zorgen over maakt, maar dat is helemaal niet nodig. Er is een heel eenvoudig antwoord op deze vraag. Je zult onvoorwaardelijk van je kinderen houden, of het er nu eentje is of een complete voetbalploeg.

Je eigen kindertijd
Heb jij broers of zussen of ben je enig kind? Hield je ervan om zo op te groeien? Hoeveel verschilden jullie in leeftijd? Speelde dit een rol?

Tijd als koppel
Waarschijnlijk moet je nu al een planning maken om vijf minuutjes tijd te hebben met je partner. Maak je je zorgen dat dit helemaal niet meer mogelijk is bij een volgend kindje? Kun je misschien iets bedenken om wat meer bewust tijd vrij te maken voor elkaar?

Al deze punten, en vast ook heel wat andere, zul je moeten bespreken met je partner. Je zult hoogstwaarschijnlijk ontdekken dat jullie heel wat punten gemeen hebben, zelfs als je partner enthousiaster is dan jij. Een open dialoog kan er voor zorgen dat jullie elkaar beter begrijpen voor de volgende baby er komt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT