In een notendop … walnoten

Walnoten en vruchtbaarheid
Ben je klaar voor gezinsuitbreiding? Zet dan als toekomstige papa alvast een portie walnoten op het menu! Aan de universiteit van Californië werden 117 gezonde mannen tussen 21 en 35 jaar gedurende 12 weken gevolgd.De mannen werden geselecteerd op basis van hun eetpatroon: dat moest traditioneel westers zijn.

Walnoten en vruchtbaarheidDe mannen werden verdeeld in twee groepen.De ene groep at, naast hun gebruikelijke kostje, dagelijks zo’n 70 gram walnoten.De andere groep mocht net geen noten eten. Na twaalf weken werd de kwaliteit van de zaadcellen van twee groepen mannen vergeleken. Daar bij werd gelet op de hoeveelheid zaadcellen in het sperma, de beweeglijkheid, de grootte en de vorm van de zaadcellen en eventuele chromosoomafwijkingen.

De spermakwaliteit van de mannen die gedurende twaalf weken walnoten gegeten hadden, bleek gevoelig verbeterd te zijn. Meer nog, bij de mannen uit deze groep die bij de start van het onderzoek de slechtste spermakwaliteit hadden, was de grootste verbetering merkbaar.

Onderzoekers zien een verklaring in het feit dat walnoten veel omega 3-vertzuren bevatten. Uit eerder onderzoek bleek immers al dat omega 3 een positieve invloed heeft op de kwaliteit van het sperma, namelijk op de grootte en de vorm van de zaadcellen en op de hoeveelheid zaadcellen in het sperma.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT