De zwangerschap mee beleven

De zwangerschap mee beleven
Het idee dat jij als vader pas om de hoek komt kijken wanneer het kleintje al is geboren, is achterhaald. Als aanstaande papa kun je net zo nauw bij de zwangerschap betrokken zijn als je dat zelf wilt. Het contact met je kleintje kan al heel vroeg als foetus al.

Recente onderzoeken laten steeds meer zien dat kleintjes al in de baarmoeder bewust raken van hun omgeving. Vertrouwde stemmen en geluiden brengen menigmaal reacties teweeg bij het kleintje in de buik. Als aanstaande papa kun je ervoor zorgen dat je baby je stem en geluiden eromheen goed kent nog voordat hij ter wereld is gekomen. Door dicht tegen de buik te praten kan hij je zelfs beter horen dan zijn mama.

De zwangerschap mee belevenTroetelnaam
Een band aansmeden met je kleintje in de baarmoeder kan op verschillende manieren. Je kunt de buik van de moeder strelen en masseren en het kleintje voelen bewegen. Of je kunt je hoofd tegen de huid aanleggen en soms zelfs naar de hartslag luisteren. Door een troetelnaam te geven wordt de relatie tussen jullie verder versterkt.

Begeleiden
In het begin is het moeilijk voor te stellen dat het goede nieuws er inderdaad is. Het dringt pas goed tot je door wanneer je de veranderingen aan het lichaam van de aanstaande mama ziet. De emoties die door jou heengaan, zullen niet altijd hetzelfde zijn als van je vrouw. Door openhartig met elkaar te zijn, kun naar elkaar toe groeien. Dat je vreugde en verwachting plots omslaat in twijfel en onzekerheid is niet vreemd. Dat overkomt veel aanstaande papa’s. Wees niet bang, want je hebt ruim genoeg tijd om je voor te bereiden op de komst van je kleintje. Door veel over zwangerschappen en geboorten te lezen, kun je, je kennis verder verruimen en je vrouw ook op de juiste manier begeleiden.

Ander optiek
Wees je ervan bewust dat het kleintje, wanneer eenmaal aanwezig, niet weggaat. Niets meer blijft hetzelfde en je leven kan op zijn kop staan. De middagen met vrienden of sport moeten ineens sneuvelen voor babytijd, verschonen van luiers en het sussen van het kleintje. Maar je kunt je optiek ook veranderen door te zien hoe je een rots in de branding kunt worden voor het hulpeloos wezentje.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT