Baby bedje klaar maken

Baby bedje klaar maken
Natuurlijk kondigt je baby zich op een totaal onverwacht moment aan, en meestal niet op de dag wanneer je partner is uitgerekend. Zorg dan ook, als vader in spé, dat minimaal een maand voor de uitgerekende datum alles gereed is. De kinderkamer klaar, de tas voor de bevalling gereed en het bedje opgemaakt. Hoe kan je het baby bedje klaar maken?

Het is makkelijk om te weten hoe je dit moet doen. Als je straks misschien ook de nachtvoedingen overneemt, weet je ook hoe je de baby weer lekker kunt toestoppen.

 

Baby bedje klaar makenAllereerst leg je bovenop de matras een zeiltje, dit voorkomt de bevuiling van de matras tegen doorgelekte luiers. Gebruik het liefst een moltonzeiltje en leg dit op de hoogte van je baby’s billetjes. Zorg er ook voor dat het zeiltje niet te groot is, je kindje kan het hoofdje de eerste weken nog niet draaien en moet dus kunnen blijven ademen.

Daarover leg je een gewone molton, deze mag over de gehele lengte gelegd worden. Dan bedekt je alles met een hoeslakentje of een gewoon lakentje, ter hoogte van het hoofdje kun je een spuuglapje leggen. Gebruik absoluut geen kussen voor je baby, dit om verstikkingsgevaar te voorkomen. De afstand tussen de schoudertjes en het hoofd is erg klein en baby’s hebben totaal geen behoefte aan kussens. Wanneer je baby naar een groot bed verhuist, kun je denken aan een kussen. Tenslotte leg je weer een lakentje en een dekentje daaroverheen.

Je moet het bedje ‘kort’ opmaken, dit houdt in dat de voetjes zo dicht mogelijk bij het voeteneind dienen te liggen en het dekentje tot de schouders opgetrokken dient te worden. Zodoende kan je kindje nooit onder de lakens verdwijnen en blijft het hoofdje vrij. Wanneer je baby bed mag je het lakentje en dekentje best strak spannen, vrijwel iedere baby vindt dit fijn. Leg geen speeltjes of knuffels in de directe nabijheid het hoofdje.

Wanneer je je kindje in bed legt dien je de ene dag de neus naar links te leggen en de andere dag de neus naar rechts, dit voorkomt een ‘plat’ hoofdje aan 1 kant door het vele liggen. Indien je een knuffeltje aan de achterkant van het hoofdje legt, weet je precies welke kant je de volgende keer moet kiezen. Handig om dit ook met je partner af te spreken. Mocht je kruiken gebruiken, stop deze dan altijd in een kruikhoes of handdoek en leg de openingskant naar het voeteneind, je weet nooit of een sluiting onverhoopt gaat lekken.

Een minimale uitzet voor je babybedje dient in ieder geval uit 2 stuks van elk te bestaan, wil je je het iets gemakkelijker maken kies dan voor een 3 stuks. Alleen het moltonzeiltje kun je beperken tot 2 en het dekentje tot 1. Let bij de keuze van het dekentje op het materiaal, kies bij voorkeur voor wol of katoen. Het baby bedje klaar maken is met deze tips zo gebeurd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT