Papa worden verandert je in positieve zin

Papa worden verandert je in positieve zin
Als je je afvraagt of je wel een goede papa zult zijn, of je wel het gezinsleven aan kunt en de verantwoording kunt dragen, dan hebben we hier enkele zaken die je zullen overtuigen dat je je teveel zorgen maakt. Papa worden heeft alleen maar voordelen!

Onderzoek heeft aangetoond dat je gezondheid erop vooruit zal gaan. Doordat je de verantwoording draagt voor een gezin, ga je je een gezondere levensstijl aanmeten. Het blijkt ook dat je actiever gaat worden, ’s nachts opstaan, wandelen in het park en spelen met je kind zijn een aantal factoren. Doordat je actiever wordt ga je je ook beter voelen.

Papa worden verandert je in positieve zinMannen die in een gezond gezinsverband leven hebben minder kans op ziekten die met stress te maken hebben. Chronische pijn of vermoeidheid en maagproblemen blijken bij mannen, die in een stabiel gezin leven, minder sterk naar voren te komen. Je zult ook minder op jezelf gericht gaan worden. Je hebt immers te zorgen voor je gezin en dat betekend rekening houden met alle leden daarvan. Dit zal zich ook weerspiegelen in je houding ten opzichte van derden.

Je hebt minder kans om depressief te raken. Onderzoek heeft aangetoond dat mannen die alleen leven meer last hebben van depressies of zelfmoord neigingen dan mannen die zich in een gezinsleven bevinden.
Het is misschien een beetje vergezocht maar je zult je ook meer zelfverzekerd voelen in je werk en beter presteren. Je zult beter kunnen omgaan met de dagelijkse gang van zaken, vaders moeten natuurlijk wel eens het één en ander relativeren. Wanneer je meer betrokken bent bij je gezin, zullen je kinderen betere schoolprestaties afleveren.

Je sex-leven zal zich verbeteren. Het klinkt misschien een beetje vreemd maar onderzoek heeft aangetoond dat betrokken vaders meer en betere sex hebben met hun partner.
Als laatste is aangetoond dat betrokken vaders minder in aanraking komen met justitie, minder ziekenhuis opnames hebben en minder vaak vroegtijdig komen te overlijden.

Zo zie je maar: papa worden is zo erg nog niet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT