Een baby massage, alleen maar voordelen….

baby massage
Onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer je een baby massage geeft, het een positief effect heeft op zowel lichaam als geest. Het lichaam van je baby maakt meer serotonine aan waardoor je kindje zich ‘goed gaat voelen’. Het gevolg daarvan is minder jammerlijk gedrag, een beter en rustiger slaap, een relaxte hartslag en ademhaling, maar het zal ook helpen tegen constipatie en koliekjes.

Sommigen denken tevens dat het lichaam beter bestand geraakt tegen ziektekiemen. Ook zijn emotionele stabiliteit zal bevordert worden door het geven van massage’s.

Baby massage

Als je het goed bekijkt is het eigenlijk de meest elementaire vorm van communicatie die je met je baby kunt hebben. Het zal je ook helpen om beter vertrouwd te raken met het kleine lichaampje wat er zo fragiel uitziet en de signalen over wat er aan de hand is met je kindje, beter te kunnen begrijpen.

baby massageHet is voor beide partijen genoeglijk en hoeft niet langer dan 10 tot 15 minuten te duren. Kies voor een tijdstip wanneer je kindje rustig is, een huilende baby kun je zelfs overstimuleren wanneer je een massage geeft. Nee, misschien als een onderdeel van het badritueel of als de verschoon luier is, dat is veel beter. Zorg dat de kamer lekker warm is en doe je ringen en horloge af. Doe wat babyolie op je handen en pak de handjes van je kindje vast, wrijf met je duimen over de handpalmpjes totdat je de belangstelling hebt van je kindje en ga dan pas verder.

Er zijn diverse sites en boeken te vinden waarin uitgelegd wordt je het beste een baby massage geeft. Zoek het beslist op en probeer het uit, je zult er geen spijt van krijgen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT