Vader van een nieuw gezin

Papa van een nieuw gezin
Dan is je baby geboren en breekt er een hectische tijd aan, niet alleen heb je een ritme met je nieuwe gezin te ontwikkelen ook je partner heeft extra zorg en rust nodig. En jij als nieuwbakken vader? Jij bent de papa van een nieuw gezin.

Je krijgt het alleen maar drukker, boodschappen doen, geboortekaartjes regelen, je kindje aangeven, bezoek ontvangen en wat al niet meer daar om de hoek komt kijken.

Papa van een nieuw gezinWaarschijnlijk moet je al na een paar dagen weer aan het werk maar eigenlijk is dat veel tekort, probeer wat extra vrije dagen in te plannen als het mogelijk is. Eigenlijk ben je ook moe van al dat heen en weer rennen en heb je vaak ook een nacht slaap gemist en met jouw kindje daar, zal er de eerste tijd niet van veel nachtrust genoten kunnen worden.

Doe samen met je partner eens een middagdutje, niet alleen is het goed voor jouw rust maar dan zijn jullie ook eens even samen om alle emoties een plaats te geven. Vaak is daar de eerste dagen, weken, geen plaats voor daar een ieder de nieuw geborene wil zien. Ook kun je dagelijks even jouw kindje op je blote borst leggen, dekbedje eroverheen zodat jullie warm blijven natuurlijk, dit zal een latere, intieme band met je kindje alleen maar bevorderen. Praat veel met je kindje wanneer je dat doet, indien je al tijdens de zwangerschap veel tegen hem of haar in de baarmoeder hebt gesproken, zal jouw stem al gauw herkent worden.

Wanneer je weer moet gaan werken probeer dan zoveel mogelijk de baby te verschonen en in bad te doen, jullie kraamverzorgster zal je daarin zoveel mogelijk begeleiden. Treed ook op wanneer kraambezoek te lang duurt, men moet zeker om een uur of negen, half tien, vertrekken en niet blijven hangen tot middernacht. Dit zal voor zowel jezelf als je partner niet te houden zijn, jullie hebben beide je rust nodig wanneer je die kunt nemen. Probeer ook de kraamvisites zo te regelen dat jullie kraamverzorgster daar is, dan heb je de avonden voor jullie drieën.

Wanneer jullie echt even niemand willen zien dan kun je natuurlijk ook gewoon je telefoon uitzetten, de gordijnen dicht doen of de deurbel af zetten, iedereen die van jullie houdt zal dit begrijpen. Dat is ook het recht van een papa van een nieuw gezin.

1 Comment

  1. Pingback: Papa worden verandert je in positieve zin - papaworden.be | voor aanstaande en jonge vaders

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT