Je baby vervoeren?

Je baby vervoeren
Er zijn diverse mogelijkheden om je kindje mee te nemen, vooral voor jou als vader zijn dit belangrijke zaken. Niet alleen kun je dit regelen maar ook tijdens het eerste jaar is het een actieve rol die je kunt vervullen om zodoende een stevige band met je kindje op te bouwen. We zetten een aantal zaken op een rijtje voor je baby vervoeren, met daarbij wat aanvullend advies.Allereerst is daar de draagdoek, je kunt die direct vanaf de geboorte gebruiken tot ongeveer een goede anderhalf jaar (als je dat wenst). Draag je kindje ter hoogte van de borst en geef het voldoende frisse lucht.
Dan heb je de draagzak, deze kan vanaf een 6 maanden gebruikt worden tot eveneens een goede anderhalf jaar. Draag je kindje dusdanig dat je een zoen op het hoofdje kunt geven, je kindje recht hangt en zorg voor voldoende ruimte voor de beentjes en armen.
Onnodig te zeggen dat ook hier frisse lucht een must is.

Je baby vervoerenEen rugdrager kun je gebruiken vanaf het moment dat je kindje rechtop kan zitten, dit zal tussen de 6 en 12 maanden zijn. Op deze manier kun je tot een vierenhalf jaar je kind gezellig meenemen met boodschappen doen. Zorg weer voor voldoende ruimte voor de benen en armen, gebruik altijd een veiligheidstuigje en loop nooit weg wanneer je de draagzak even hebt neergezet.

Een kinderwagen kun je direct vanaf de geboorte gebruiken totdat je kindje zelfstandig kan zitten. Gebruik de bak nooit voor vervoer in de auto. In de auto gebruik je een baby-autostoeltje, het geeft de baby onvoldoende bewegingsruimte dus gebruik het niet langer dan een anderhalf tot twee uur. Wanneer je op reis gaat neem dan iedere twee uur een pauze en haal je kindje uit het kuipje.
Vanaf het moment dat je kind zelfstandig recht kan zitten kun je ook een buggy gaan gebruiken, neem er een waar je in het begin het kuipje wat naar achteren kunt kantelen, dat geeft meer ontspanning voor je kindje in het begin.

Wanneer je graag fietst dan kun je ook een fietsstoeltje gaan gebruiken, in het begin zeker voorop en later kan dat ook achterop. Maak in het begin geen urenlange tochten maar kleine ritjes naar de supermarkt bijvoorbeeld. Zet de fiets ook nooit weg met je kindje nog in het zitje! Er zijn tevens ook fietskarretjes in een schelpvorm verkrijgbaar. Voor welke vorm je ook kiest, zorg ervoor dat alles goed gemonteerd is en gebruik altijd een veiligheidsgordel voor je kindje.

Tenslotte nog even een opmerking over reizen per vliegtuig. Over het algemeen raad men dit voor baby’s af, de drukverschillen kunnen pijnlijk zijn voor de oren bij het opstijgen en het landen. Bij het vliegen met lage druk (op grote hoogte) kan het een risico vormen voor de nog niet gesloten fontanellen van je kindje, ook de kans op wiegendood door alle stress tijdens het reizen wordt vergroot. Je baby vervoeren kan op verschillende veilige manieren.

1 Comment

  1. Pingback: Veilig op weg – klikvast! - papaworden.be | voor aanstaande en jonge vaders

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT