Hoe om te gaan met slaaptekort

Hoe om te gaan met slaaptekort
En dan is je baby geboren en je partner geeft borstvoeding, lekker achterover zitten? Dus niet, je partner kan melk afkolven zodat jij een voeding kunt overnemen. Dit kan zijn om middernacht of om een uur of 4 ’s nachts, het geeft je partner de extra rust die ze nodig heeft en jouw de gelegenheid beter vertrouwd te raken met je kindje. En ja, dat kan leiden tot slaaptekort.Je zult zeker moe zijn maar wat dan nog? Hier zijn een paar tips om de slapeloze periode het beste door te komen.

Hoe om te gaan met slaaptekortDe laatste aflevering van je favoriete tv-serie nog even kijken? Neem hem liever op want tien tegen een heb je hem al gezien en je kunt iedere minuut van rust gebruiken. Zorg daarnaast dat er een routine ontstaat, indien je met de regelmaat van de klok iets doet geraakt je lichaam daar aan gewend en kun je het slaaptekort beter aan.

Voordat je gaat slapen moet je proberen zoveel mogelijk te relaxen, neem bijvoorbeeld eens een warm bad of drink iets warms. De alcohol kun je maar beter even vergeten, die doet je echt niet beter wakker worden huilende baby je nodig heeft. Baby’s en alcohol zijn geen goede combinatie.

Eet ook gezond, geen zware lunchen tijden het werk, die putten je alleen maar uit en komen jouw gezin, evenals het werk, niet ten goede.
Goede afspraken met elkaar maken geeft al een hele rust binnen jullie nieuwe gezin, niet alleen jij maar ook je partner en baby varen daar wel bij.

3 Comments

  1. Pingback: Baby’s bedje klaarmaken - papaworden.be | voor aanstaande en jonge vaders

  2. Pingback: Papa van een nieuw gezin - papaworden.be | voor aanstaande en jonge vaders

  3. Pingback: verandering als papa

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT